Трупове на кучета в язовир “Дренов дол” край Кюстендил шокираха внуците на Севделин Атанасов

Труповете на двете кучета
  • Гадост! Убили и ги хвърлили във водата. По тялото на едното от животните имаше кръв, сподели природозащитникът

На труповете на две кучета се натъкна през един от почивните дни природозащитникът и бивш журналист Севделин Атанасов от Кюстендил. Рано сутринта в събота той решил заедно със своите внуци да се поразходят и се отправили към язовир „Дренов дол“, който е предпочитана дестинация както за риболов, така и за една приятна почивка близо до водата. По време на разходката в близост до брега забелязал във водите на язовира труповете на две кучета, което шокирало както него, така и децата.

По тялото на едното се вижда кървава следа.Снимки: Севделин Атанасов

„По тялото на едното от животните имаше кръв. Предполагам, че са убити, след като са станали ненужни за някого. Надявам се да бъдат взети спешни мерки от страна на институциите, телата на животните да бъдат извадени от водата, за да не пламне някоя зараза. В такива моменти се чудиш какво да кажеш на децата. В тази част всеки един човек може да се натъкне на труповете и картинката е потресаваща“, каза Севделин Атанасов и допълни, че докато е бил в района с внуците си, не е видял някоя служба да пристигне на място и да се погрижи за явно убитите кучета, въпреки че на тел. 112 е постъпил такъв сигнал.

В Кюстендилско това е поредната проява на жестокост към животно и в частност към кучета. 12 на брой бяха отровените в близкото до язовира село Соволяно преди 2 месеца, а през април кюстендилец преби до смърт домашното си куче, след което го захвърли в храстите.