Трусовете в Марек!

Цветан Видински: Докато аз съм в този клуб Васил Василев и Иван Ясенов ще останат, иначе си тръгваме в комплект

Ако до два месеца от БФС направят стадиона, заслугата е моя и на кмета инж. М.Чимев, никой да не си приписва този успех

Не обръщаме гръб, но предложенията на Наумов и неговия екип трябва да са подплатени, категоричен е Видински

„Всеки има право да бъде със собствени амбиции и да се бори за тях. Аз обаче заставам зад хората от моя екип в лицето на президента на клуба Васил Василев и административния директор Иван Ясенов”. Това заяви за „Вяра” все още действащия треньор на Марек, Цветан Видински, който коментира публичната заявка за президентския пост от страна на Георги Наумов.

Настоящият председател на Сдружение „Дупница спорт” и общински съветник от групата на ГЕРБ Г. Наумов заяви, че ще се кандидатира за високия клубен пост и заедно със своя екип ще реализират реформи в Марек, които да доведат до по-голяма прозрачност, привличане на нови спонсори, както и подобряване на материалната база на стадион „Бончук”. Наумов отправи остри критики към работата на президента на клуба Васил Василев, както и към членове на Общото събрание и Управителния съвет, които по думите му „не знаят къде се намира стадиона в Дупница”. Видински заяви, че до момента и той не е запознат с имената на хората, които са част от екипа на Наумов. „Нека да каже кои са хората от екипа му, да каже какви са му целите и да съобщи какво обещава занапред. Каквото и да говорим, Марек си остава Марек. Но докато съм аз в този клуб Васил Василев и Иван Ясенов ще останат. Ако някой не ги харесва и иска да ги махне това означава, че си тръгваме комплект. Приемам го така, че някой е против самия мен”, категоричен е Видински.

Васил Василев

„Работя с Васил Василев от основаването на новия клуб „Марек 1915”. Сигурен съм в неговата лоялност и коректност. Работил съм с него без никакви забележки. Василев е човек, който през годините се е доказал като професионалист. Работил е над 20 години в Министерство на правосъдието, където е администрирал бюджет многократно надвишаващ този на Марек и не е злоупотребил по никакъв начин. На мен това ми е достатъчно и има пълното ми доверие. Бил е коректен и честен в своята дейност. Василев стои със своето име. По отношение на това доколко умее да привлича нови спонсори трябва да кажа, че тази дейност става много трудно. Въпреки това през последните две години се опитахме да привлечем двама нови спонсори и с общи усилия Марек ги имаше. Не сме спирали да работим в тази посока. Имаме разговори с още две-три фирми и се надявам да ги спечелим на наша страна. Едните са българи, които живеят в Америка и са регистрирали свое сдружение. Другата компания е с дейност, която е свързана с хазарт. Знаете колко трудно се дават пари в днешно време”, разказа още Цветан Видински.

Той подчерта, че към днешна дата клубът не дължи пари на никого. „Левски, ЦСКА и почти всички големи отбори имат натрупани задължения. Не дължим средства към НАП, БФС или фирми, с които работим. Напротив, има такива, от които ние имаме да взимаме. А всички знаете, че разполагахме с най-ниския бюджет във Втора лига. Хората се чудят как въобще имахме отбор във Втора лига при положение, че бюджета ни е толкова нисък. Въпреки това ние сме се справили. Не можахме да се спасим, липсваше ни просто една победа. Но и това го има в живота… Отборът ни е добър. Предстои и смяна на треньора. Водили сме разговори с четирима души и е въпрос на време името на новия наставник да стане ясно”, заяви Видински.
Той е категоричен, че неговата цел не е да отблъсква съмишленици от клуба, а напротив да се привличат нови. „Не обръщаме гръб към никой, просто предложенията, които се дават трябва да бъдат подплатени с нещо. На Наумов му обясних, че щом има хора, които искат да влязат в нашия Управителен съвет , нека те да дойдат. Но да предложат и да инвестират в нещо. Един, два, три месеца и ако нещата, които обещават наистина се случат, то на шестия месец да им кажем: – „Заповядайте!” , вие трябва да управлявате футболния клуб, защото ние нямаме тази финансова възможност. Пред мен Наумов заяви, че заедно с неговия екип ще инвестират 600 000 лева в рамките на 1 година. Аз им обясних, че сумата от 50 000 лв.на месец е в полза на отбора, но не можем веднага да го изберем за президент. Предложих варианта, при който ако първия месец дадат 50 000 лв. да получат две места в Управителния съвет. Ако до 6 месеца инвестират 300 000 лв. вече е нормално да бъде свикано Общо събрание и те да поемат управлението на клуба, а Наумов да заеме президентския пост”, обясни вижданията си Видински. Той отправи питане към бъдещия кандидат за президент, откъде разполага с информация кой колко пари и какви заплати взима в клуба. „За мен не е добре да се изнася информация от самия футболен клуб , защото явно информацията му е от хора, които са там. Не намирам, че това е добре”, даде оценка Видински.

Той е категоричен, че сред членовете на УС и Общото събрание няма такива, които не знаят мястото на стадиона и почти винаги присъстват на всеки футболен мач. „Това е една пълна измишльотина”, опроверга мнението на Наумов треньорът на футболния отбор.

Видински внесе уточнение и върху това, че клубът не е общински. „Не знам защо се казва, че клубът е общински. Този клуб е регистриран като дружество с нестопанска цел. Това, че общината подпомага клуба е съвсем друго. На футбола се отделят повече средства, защото това е скъп и масов спорт, който години наред е емблема на този град. Не казвам, че другите спортове не заслужават, напротив. Даже в момента има клубове с повече успехи, говорим за таекуондо, кикбокс, тенис на маса, бадминтон и др. Но тъй като футболът е масов и скъп спорт, се насочват усилия към него. Но не е общински”, уточни статута на клуба неговия треньор. По отношение на разговорите между Наумов, неговия екип и представители на Футболната федерация и Министерство на спорта, Видински допуска, че те се водят от Наумов в качеството му на общински съветник и секретар на спортната комисия в местния парламент.

Георги Наумов

„Няма лошо, нека всеки, който иска да помага на отбора да го прави. Но някои неща не е редно да си приписват като лични заслуги. Сега да не стане така, че ако до 2 месеца от Българския футболен съюз направят стадиона те да си припишат постигнатото. Тези заслуги са наши. Лично аз съм говорил с Борислав Михайлов и съм се молил за този терен и ако нещата се случат това е благодарение на мен и кмета инж. Методи Чимев. С представители на БФС сме говорили само аз и кмета на Дупница, като никой друг не е присъствал на тази среща и сме внесли първата молба. Не напразно отнесохме толкова хули и обиди, че сме подкрепили Михайлов. Сега е дошло време да получим нещо, от което ние като клуб имаме нужда. Ние не искаме да ни вкарат в Б група или да ни задържат там, ние искаме да си създадем условия. Можем да кажем, че сме на финалната права да получим финансиране за изграждане на нов голям терен с изкуствена настилка. Това е по проект, с който клуба кандидатства за средства от БФС. Другата седмица ще научите още една новина и тя е свързана с направата на още един помощен терен със съдействието на Министерство на младежта и спорта. Зад тази новина стои друг общински съветник, но оставам на него да даде гласност. Третият естествен помощен терен, който се прави е по идея на всички общински съветници и кмета инж. Методи Чимев. Те са решили да направят със средства на общината един голям естествен терен, който ще бъде на стойност около 100 -130 000 лв. Това е заслуга на всички тях ”, разказа Видински.

Цветан Видински

Той не приема отправените нападки към него и обясненията, че като спонсор на отбора трябва да остане в него и да продължи. „Аз не съм инвестирал само средства, аз най-вече съм инвестирал години труд и имам успехи с този отбор. Влизали сме в елитни групи и имаме нашите доказани успехи. И те са точно с този отбор”, сподели Цецо Видински.

Той съобщи, че предстои насрочване на заседание на Общото събрание, като датата все още не е уточнена от Управителния съвет. „Не бягам от отговорност, ако трябва ще изпратя уполномощено лице, което да ме представлява, за да може организационно нещата да се случат и клубът да продължи да работи”, категоричен бе треньорът на Марек Цветан Видински.