Туристите ветерани в Сандански изпратиха 2016 г. с 1500 лв. помощ от БТС, председателката Тасуда Митова: Стоян Здравчев, Йорданка Темелкова, Стоянка Христова и Блага Димитрова са носители на златна значка

 

25-05-03-279_n   25-05-03-2441_n

С 1500 лв. БС е помогнал на туристите ветерани от “Коста Поптодоров” в Сандански, отчетоха от клуба на събрание. На събитието присъстваха почти всички 74-ма членове на клуба. Председателят Тасуда Митова прочете доклад за всички походи, еднодневни излети и многодневни екскурзии у нас и в чужбина. Стоян Здравчев, Йорданка Темелкова, Стоянка Христова и Блага Димитрова са носители на златна значка за посетили 100-те НТО. Те са гордост за клуба, каза Митова.

25-05-03-1378_n 25-05-03-955_n Повече от половината туристи са със сребърна значка за посетени 50 от националните туристически обекти, а почти всички имат бронзови значки. Туристите ветерани често провеждат срещи със свои приятели туристи от град Петрич и обменят опит, ходят на поход в Беласица планина за кестени. Лидия Бахчева от БТС “Еделвайс”, даде предложения за по-добра дейност на клуба. Приет беше и планът за туристическата дейност на клуба за 2017 година. Имаше предложения за еднодневна екскурзия до село Дебрене в чест на патрона на клуба Коста Поптодоров и празника на църквата там, където е най-старото килийно училище в региона. Стоян Здравчев предложи двудневна екскурзия до хижа „Безбог” и поход до Поповото езеро, което е най-дълбокото. След деловата част туристите ветерани се почерпиха с червено мелнишко вино от сорта “Мелник 55” с подходящи мезета и домашни деликатеси. За финал и настроение всички изпяха няколко от любимите си туристически песни.