Туя, липа и кедър засадиха деца, горски и общинари в Костенец

Възрастните хора казват: “Ако засадиш дърво, построиш къща и отгледаш дете, тогава не си живял напразно!”.
Затова, водейки се от мъдрите думи в Костенец продължиха добрия пример. Със съдействието на горските служители бяха засадени фиданки в дворовете на ДГ “Радост” – с. Костенец и ОУ “Константин Костенечки” – с. Костенец.
В инициативата взеха участие зам.-кметовете на общината Маргарита Минчева и Васил Цветков, кметът на село Костенец – Любка Кацарова, екологът на общината – Валя Колибарова. Към така сформиралата се група се присъединиха и директорът на ДГ “Радост” – Веска Шопова и директорът на ОУ “Константин Костенечки” – Ангелина Пергелова.
Интересни и занимателни бяха игрите, които инж. Иванка Бояджиева – горски педагог – подготви за малчуганите. Така в забавления и закачки, с помощта на инж. Илия Костянев – директор на ОП “Гори и земи в горски фонд – Костенец”, беше свършена основната задача на събирането – бяха засадени фиданки на туя, липа, а в двора на училището – и кедър.
“Надяваме се децата да им се радват и да ги пазят, а днешната инициатива да се превърне в традиция и всяка година образователните институции да засаждат нови дръвчета”, коменитараха от община Костенец.