Тъжна вест помрачи Пиринско! Големият поет и писател Борислав Владиков загуби битката с коронавируса

Ковид-19 отне живота на големия поет и писател от Пиринско Борислав Владиков, съобщиха негови близки в социалната мрежа.

Погребението ще се състои в събота, 17 април от 13,00 ч. на Новите гробища в Благоевград.

“Снощи ни напусна Борислав Владиков,  покосен от коварния коронавирус. Дни, преди да навърши 87 години. Учител, инспектор, журналист, редактор в Радио Благоевград, автор на поетични и прозаични книги, главен редактор на литературния алманах „Струма”. В последните години оглавяваше Дружеството на писателите от СБЖ в Пиринския край. Под неговото ръководство Драматичният театър „Никола Вапцаров” в Благоевград (1984-1991) изживя апогей.

Ще го помним с мъдростта му и с изключителното му чувство за хумор! Поезията му е възхвала на природата, на любовта, на Македония и на социалната ангажираност и чрез нея ще продължи да живее!

Поклон пред паметта му!”

Това написа писателката и журналистка Лалка Бенгюзова.

“Няма го вече сред нас Владиката на духовния свят… почина приятелят, сърдечният ми другар и съмишленик. Напусна ни Човекът, Гражданинът, Поетът, Учителят, Театралът Борислав Владиков…”, сподели с много тъга изкуствоведът и театрален деец Златко Павлов.

Роден на 2 май 1934 г. в село Хърсово, община Сандански, Борислав Владиков завърши живота си като почетен гражданин на Благоевград.

Новината за кончината му покруси неговите приятели и почитатели, които изпълниха социалните мрежи със съболезнования към близките и прощални думи.