Тъжно! Отиде си големият художник от Бобошево Асен Милчев

“Загубихме го. Прекрасен и непрежалим.” С тези думи в профила на художника Асен Милчев близките му съобщиха за неговата кончина. “Ще го изпратим на 24.10.2021 г. (неделя) от 12 ч в храм “Св. София”. Светлина по пътя ти, Асенчо!”, написаха още в профила на художника.

Асен Милчев е роден на 27.03.1964 г. в град Бобошево. Неговият баща Георги Милчев е бил учител по музика, ръководител на хор и духов оркестър, а майка му  Костадинка – начална учителка. Завършил е Учителския институт “Свети Иван Рилски” – Дупница и специалност “Педагогика” в ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград. Работил е като учител в град Петрич. След това развива успешен бизнес в София, става и управител на фабрика за екопанели в Румъния.

Истинското си призвание обаче бе открил в изкуството. Асен Милчев работеше предимно живопис – акрилни и маслени бои, които смесваше с цветна графика – туш и перо. Той направи редица самостоятелни изложби в България и зад граница. Негови картини са намерили място в различни колекции в цял свят.

Бог да го прости! Поклон!