Убиецът от „Соло“ Илиян Тодоров няма връзка с адвоката си

Хари Хараламбиев никога не е притежавал телефон, часовник и лаптоп

Убиецът от „Соло“ –Илиян Тодоров не може да се свърже с адвоката си Хари Хараламбиев, защото юристът никога не е имал мобилен телефон, часовник и преносим компютър.

Интересна прищявка за един адвокат, който твърди, че като няма мобилна връзка – това не пречило на работа му.

Двойният килър Илиян Тодоров от Перник беше заловен в Узбекистан след близо 12 години укриване от родните власти. Защитници по време на процеса му бяха и Хари Хараламбиев и Тодор Апостолов, който обаче сложи сам край на живота си.

От край време юрисът Хари Хараламбиев приема клиенти единствено чрез стационарния си телефон в Пазарджик, в който град той беше и общински съветник, пише lupa.bg

Хари Хараламбиев е роден на 10 юли 1939 г. Като студент, седмица преди първия му държавен изпит, е изключен завинаги от университета по абсурдни обвинения. „Изключваме те, защото си злословил по адрес на родината, юридическия факултет и неговия декан“, му казали те.

След като стажува при знаковата фигура от родната адвокатура Страхил Нейков, вече дипломиран Хари Харалампиев почуква на вратата на отдел „Административен“ на Главна прокуратура. Посреща го Петър Райковски – човекът, който след заповед на главния прокурор отговаря за назначаването на следователите и прокурорите в България. „Търся работа“, казва младежът. „Има две свободни места – за следовател в прокуратурата в Дупница (тогава Станке Димитров) и за районен прокурор в Кюстендил. Какъв искате да станете?“, отговаря кадровикът. „Следовател“, отсича начинаещият юрист, без да има и елементарна представа с какво се ще занимава.

Живее в Пазарджик. Работи в областта на наказателното право. Адвокат, член на Съюза на писателите, поклонник на живописта и всички останали изкуства.

Той е единственият председател на общински съвет в Европейския съюз, който през XXI век крачи без мобилен телефон, компютър и часовник.

Прелетял е над седемдесет пъти до Либия, за да търси справедливост за нашите медици.Приел мисията на техен защитник при условие, че няма да вземе за труда си нито лев. Отвърнали му, че и без това няма кой да му го даде. Платили му със слава.

Автор е на книгите „Ако имате търпение”, „Вътрешно око”, „Докосване до думите”, „Казах, отсъдете”, „Марианската падина” и „Ако имате търпение, отсъдете”. Член е на Съюза на българските писатели. Водеща максима в живота му е: „Максимум е усилия за минимум резултати”.