Увеличават заплатите на лекарите и медицински сестри в общинската болница в Дупница

Увеличават заплатите на медицинския персонал в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница. „От 1 ноември основните трудови възнаграждения на лекарите се вдигат с 200 лв., а на медицинските сестри – със 150. Към месец август средната брутна заплата на лекарите в болницата е била 2400 лв., а на медицинските сестри 1700 лв. По този начин привличаме и нови специалисти. Назначихме двама нови лекари и 4 медицински сестри. Преговаряме с още един лекар, който също се очаква да напусне друго работно място и да започне работа при нас. Всички са от Дупница”, съобщи прокуристът на общинската болница Мария Жайгарова.

Назначени са неврологът д-р Кирила Иванова, която наскоро е завършила, и д-р Десислава Жекова, специалист по вътрешни болести, която се е прибрала в родния си град.
„В момента нямаме непокрити специалности. Въпреки това търсим още лекари и медицински сестри и ще назначим всички, които желаят да работят, повярвайте ми”, коментира Жайгарова.

По данни от м. август числеността на лекарите в лечебното заведение е била 46, 8 души, а медицинските сестри са били 68.