Удостоиха с Почетния знак на Разлог учителя, спасил 5-годишно дете

Днес, с изключителна радост и огромна благодарност връчих Почетния знак на кмета на община Разлог на учителя Николай Фарфаров.

Това съобщи кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

Припомняме, че в автомобилна злополука, при която е блъснато 5-годишно момченце, учителят по физическо възпитание в Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ – Николай Фарфаров реагирал бързо и спасил живота му.

„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг.“- сподели тогава Фарфаров.

“За достойно изпълнения човешки дълг на учителя Николай Фарфаров се присъединявам към благодарността на родителите, на МВР Разлог и ръководството на гимназията.

Да спасиш човешки живот, без да го афишираш, са качества за подражание и пример – добър пример на млад човек, на български учител.

Искрено благодарих на Николай Фарфаров за бързата и адекватна реакция, за скромността и добротата, за спасеното дете… Горд съм, че връчих почетен знак на достоен човек – за достойно дело” заяви кметът Герчев.