Удължават разследването за отвличането на Янек Миланов

100 полицаи се включиха в сряда в нова акция по издирването на безследно изчезналия дупничанин Янек Миланов. Той е в неизвесност от 31 юли.

Целият състав на РУ-Дупница заедно с полицаи от Главна дирекция „Национална полиция” и два екипа водолази бяха ангажирани във възобновеното издирване. Претърсва се землището на Крайници, коритото на река Джубрена и блато в района на дупнишкото село. В сряда акцията бе прекратена заради лошото време и дъжда, но в четвъртък продължава със същия състав.

В края на месец август в търсене на Янек бе обходен район с площ от 120 кв. км, западно от село Крайници, но без резултат.

От Окръжна прокуратура – Кюстендил съобщиха, че действията по разследване отвличането на дупничанина продължават и понастоящем. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът на разследването е удължен.

Припомняме, в посока село Крайници е бил засечен джипът на Васил Капланов, с когото на 31 юли за последно е бил видян 43-годишният Янек. В момента Капланов се намира в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”, след като отправи закана за убийство към мъж, съпричастен със случая по изчезването на Янек.