Украсиха с фолклорни мотиви вагон от теснолинейката Септември-Добринище

Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева участва в представянето на „Галерия на колела – мостове между народите“ върху единствената действаща теснолинейка в България. Събитието се проведе на гара Септември по инициатива на Art4Diplomacy, като целта е да се насочи вниманието към теснолинейката, но и да запознае широката публика с елементи от културата на близки и далечни страни.

Културният проект бе представен от художника Петя Илиева в присъствието на посланици и представители на дипломатически мисии от различни държави.

Проф. Модева поднесе поздравителен адрес до организаторите от името на министъра на туризма Христо Проданов, като заяви, че подобен тип събития засилват разпознаваемостта както на град Септември и региона, така и на България като туристическа дестинация и помагат да се утвърди положителният имидж на страната ни, привличаща все повече посетители през цялата година.

Тя поздрави всички присъстващи и за усилията, които полагат да развиват и популяризират българското културно наследство, туризма и обществения транспорт както сред българските, така и сред чуждестранните туристи. „Министерството на туризма винаги ще подкрепи всяка идея и инициатива, която влияе позитивно за напредъка на туризма в страната и утвърждаването й като целогодишно място за пътувания и ваканции, предлагащо висококачествени и разнообразни продукти и услуги“, заключи зам.-министърът.