Уличиха борецът срещу Братя Галеви и бизнесменът Александър Палчев в „удобен” свидетел за поръчки срещу известни юристи на столичното Пето РПУ, Любенов закопчал мнозина

_thumb-phpИзвестният преди години като „дежурен свидетел” на прокуратурата Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора вече има заместник, използван успешно за рекет над хора от столичната полиция, научи Фрог.
Става дума за бившия  шофьор на Братя Галеви, живеещият в дупнишкото село Яхиново Красимир Любенов.  Докато Боксьора бе кошаревски свидетел и даваше охотно показания срещу Златко Баретата, Маргините и Стефан Бонев-Сако, от които се отричаше в съдебна зала, то специалитет на Любенов е изнудване на известни хора със заплахи с тектстови съобщения.

Според публикации в дупнишки и благоевградски медии през 2012-2014 г Любенов, бивш международен шофьор, се специализирал в региона в изнудване и шантажиране на хора с текстови съобщения. Съдържанието им почти винаги било едно и също, от рода на: „Ако не предоставите съответната парична сума, ще разгласим данни, уличаващи ви в престъпление“.

Срещу него от 2010 г. има преписка №1429 в Дупнишката районна прокуратура, която по-късно е препратена към  Районна прокуртура Кюстендил, за изнудване и набеждаване на полицаи и магистрати.

През 2007 г срещу Любенов в Дупница е образувано досъдебно производство за фалшификация на документи, а три години по-късно има друго досъдебно производство за кражба на горива в особено големи размери.

След патилата си в Дупница Красимир Любенов се прехвърля в София и става „удобен” свидетел за поръчки срещу известни юристи на столичното Пето РПУ . По негови показания се образуват досъдебни производства срещу неудобни на властта хора, правят им се обиски и полицейски проверки.

От „показанията” на авера на Галеви потърпевши са няколко души, сред които известни юристи, викани многократно на разпити в Пето РПУ. Неизменният свидетел срещу тях е Любенов. Според запознати с показанията му основно се занимава дознателка от Пето РПУ с инициали И.Б.

Информацията е повече от странна, тъй като Любенов беше потърпевш от хора на Братя Галеви, като например полицаят Васил Оваков, бизнесменът Александър Палчев. Ето какво разказа преди време Любенов пред журналист на ВЯРА:

Шофьорът К. Любенов разкри в жалба до прокуратурата шокиращи действия на полицая Васил Оваков: Свали номерата на автомобила ми, постави ми няколко “капана”, началникът му Вуковски ме покани в кабинета си, за да се “договорим” и да го прикрие, че гази закона

Разследват за престъпление по служба, рекет, изнудване и арогантно поведение полицая от КАТ към РУ на МВР в Дупница Васил Оваков, над 10 са сигналите на граждани, депозирани в Районна прокуратура. По две от тъжбите Оваков е оправдан, но прокуратурата работи по 4 нови жалби, депозирани през последните два месеца срещу Васил Оваков, известен с близките си контакти с братя Галеви.

Ивайло Джоргов от София твърди, че на 8.12.2009 година е спрян на пътя за Паничище. Бил употребил алкохол, но срещу 200 лева избегнал отнемане на книжката. В момента се извършва проверка, която да установи той ли е шофирал, или пътуващата с него приятелка.

Пламен Василев Пекин от Дупница бил наказан с акт за неправилно паркиране на автомобил “Опел Омега”. Пекин твърди, че Васил Оваков се е държал брутално, като е употребил закани и заплахи, но прокуратурата установява, че няма такова нещо, и преписката е прекратена.

Росен Гребенчарски от Дупница твърди, че му е съставен акт от Оваков, че е управлявал без свидетелство за управление. Гребенчарски представил шофьорска книжка от Канада, с която има право да шофира в България три месеца. Той също сочи арогантно поведение от страна на полицая.

Извършва се и проверка по жалба на Марин Михайлов от Бургас, който твърди, че Оваков и негов колега са му искали пари, и предлага да бъдат подложени на детектор на лъжата. Бургазлията не сочи други доказателства срещу екипа Оваков-Ушатов, поради което обвинителят от дупнишката прокуратура Мария Кожухарова е направила отказ за образуване на наказателно производство, още повече че детекторът на лъжата няма стойност пред съда.

В прокуратурата работят и по сигнал на бившия работник от “Астрой глобъл комерс” Красимир Любенов, в момента международен шофьор към частна столична фирма, на когото Оваков отнел книжката. Любенов разказа, че Оваков собственоръчно е демонтирал, без да има право, регистрационния номер на автомобила му “Роувър 200 С” с регистрационен номер КН 1684, гражданинът съобщава: “Наложи се да гоня полицая по главния път към центъра на Дупница, за да си върна номера. Спря, след като преминахме повече от километър. Попитах го: Защо сне регистрационния номер, какво съм направил? Той ми отговори, че съм спрял на пешеходна пътека пред магазин в квартал “Спартак”. Отговорих му: Защо не свали номерата на другите коли, там имаше много като мен? Тогава неговият колега слезе, даде ми номера и аз го сложих на колата си.

Два дни след това същият Оваков от КАТ, като управлявах колата, ме настигна със светещ буркан, аз отбих, като си помислих, че гонят някого. Той дойде до мен и ми каза: Дай си документите и ела. И започнаха той и неговият колега да ми пишат актове. Оваков ми взе в същия момент шофьорската книжка и не ми даде екземпляр от акта. Аз не знам къде отива тази моя книжка, но се подчиних като на служител на реда.

Оваков е лична охрана на братя Галеви, возеше им децата до училище доскоро. Аз работех за тези хора в един от заводите им в Дупница. Колегата на Оваков ми написа акт за липса на винетка, което е в разрез със закона, тъй като управлявам в центъра на Дупница, където винетка не се изисква. След като ми взе книжката, Оваков ме чакаше с патрулката си един час по-късно на изхода на Дупница в посока Яхиново, където живея. Спря ме и отново ми написа акт, че управлявам без свидетелство за правоуправление. Как иначе да прибера колата си в Яхиново? Тя там домува, в центъра на Дупница ли трябваше да я оставя? Същият ми отне международната книжка час по-рано. Заради него понасям жестоки финансови и материални щети.

Г-н Оваков е приближен с хората от подземния свят и най-вече с братя Галеви. Той ми се заканва многократно: Ти няма да си шофьор”, уточнява Кр. Любенов.

Според него това е така, защото се конфронтирал с шефа на “Астрой глобъл комерс” Александър Палчев.

“Смятам, че Оваков няма място в системата на МВР. Той е поръчков изпълнител. През свободните дни, когато е в почивка, постоянно е с братя Галеви. Имам свидетели как ми е разнасял шофьорската книжка на хора по града и се е хвалел колко е велик. Той е силен над обикновени хора, но не и над истинските престъпници. Пуснал съм жалба до РУ на МВР – Дупница, до началника на КАТ – Дупница г-н Вуковски, който проведе разговор с мен, дори изпрати кола до дома ми, за да отида в кабинета му и да ми каже, че Оваков много е сгрешил и че ще си получи наказание. Аз му обясних, че ми е отнел книжката неправомерно. А той ми отговори: Плати си старите актове и ще си получиш книжката.

Предлагат ми сделки, но не могат да ме задължават да плащам. Това са мафиоти в полицейска униформа. А и как да платя, след като нямам пари и не получавам заплата. Моята работа и възнагражденията ми са свързани с шофьорската книжка и те добре знаят това.

Моят случай не е единичен. На тормоз и терор са подложени много хора, които не са на страната на групировката”, пишеше в жалбата си до прокуратурата Красимир Любенов.

Жалбата му е адресирана и до Военния апелативен съд, до Върховен касационен съд и съответните прокуратури.

Международният шофьор Кр. Любенов: Бизнесменът Ал. Палчев пусна личната охрана на братя Галеви – полицая от КАТ В. Оваков и икономическото ченге Сп. Мутафчийски, срещу мен със заплахата: “Ще те сложим в инвалидна количка”

За 2 г. работа във фирма “Астрой глобъл комерс” видях много… нищо чудно и да посегнат на живота ми…

250-01-02 Палчев

Международният шофьор Красимир Любенов от Дупница поиска думата и обяви, че гравитиращият към братя Галеви бизнесмен Александър Палчев насъсква личната им охрана – полицая от КАТ Васил Оваков и ченгето от Икономическата полиция Славчо Мутафчийски, да го заплашват с думите: “Ще те гоним до дупка, ще те смачкаме, ще те сложим в инвалидна количка”.

Любенов работи като шофьор в международна транспортна фирма “Бумит-спид”. Преди това в продължение на две години е управлявал камион МАН във фирма “Астрой глобъл комерс”, собственост на Александър Палчев. Ето какво разказва Любенов:

Работих по 15 часа на ден за Александър Палчев на един от най-скъпите му камиони – МАН за 300 000 евро. Подмами ме с обещанието, че ще ми плаща 2000 лева. Оказа се, че друг се е разписвал вместо мен върху ведомост за 250 лева, а лично на ръка ми даваше по 400 лева с обещанието: “Следващия месец”. Понеже си исках парите, а и му заявих, че ще напусна, той ме подложи на серия заплахи и унижения. Лично ми заяви: “Ще те сложа на инвалидна количка, само да си жугнал. Цялата полиция, прокуратура и съд са с мен, нищо не можеш да направиш. Ще те смачкам”.

Подадох сигнал до Инспекцията по труда, до полицията за всичко, което ми се случваше с Палчев. Вместо да вземат мерки срещу него, ме изработиха по много хитра схема. Той пусна жалба в полицията срещу мен с думите: “Не искам Красимир да е моят килър”, и с твърдението, че съм насочвал личния си пистолет към него. Пълна измишльотина, от която бях шокиран, но шефът на РПУ Райчо Омерски веднага ми друсна глоба от 100 лева и ми взеха оръжието.

Полицаят от КАТ Васил Оваков, който е лична охрана на братя Галеви и Палчев в продължение на много години, обядва и вечеря в ресторанта на Палчев в завода му всеки ден, ми състави пет акта за два дни. От него имам още от предишни месеци, все за неправилно паркиране, за близост до пешеходна пътека.

Последния път ме сюрпризира идиотски. Наложи се да карам след него по полицейската патрулка, а той потегли с мръсна газ. Пазарувах в магазина на Горна махала и съм спрял близо до пешеходната пътека, свалил ми номера Оваков и го качил в колата си. Разбрах от присъстващи на място хора, че Оваков ми е смъкнал номера, и тръгнах след него. Настигнах го, питам го: “Какво правиш бе, човек, що ми смъкна номера?”. “Аз влязох в магазина, не те видях” – отговори ми той важно. “Но какво съм направил?” – попитах. “На пешеходната пътека беше спрял”. “Но там беше пълно с други коли, защо не постъпи така и с останалите?”.

На другия ден ме настигна, беше пуснал буркан. Отбих на самия тротоар, пред “Уникредит банк”. Спря ме, и пак: “Документите!”. Взе ми книжката. Без да ми даде документ, без да ми даде акт, ей така, както би постъпил един хамалин, взе ми книжката. “Ти още ли си шофьор?” – ми вика подигравателно. “Значи вече не си, ще те гоним до дупка!” – отсече Оваков и изчезна.

Моят проблем е проблем на много дупничани, които се осмеляват да се противопоставят на местните велможи братя Галеви и Александър Палчев, тяхна дясна ръка. За две години и половина съм видял много, те се страхуват от информацията, която имам. Нищо чудно да посегнат и на живота ми. Когато пуснах срещу Александър Палчев сигнал в полицията, в отдел “Икономически престъпления”, срещу мен се изправи Славчо Мутафчийски, същият, който защити братя Галеви по мегапроцеса за организирана престъпна група, като заяви, че в Дупница няма рекет. Каза ми: “Ти знаеш ли срещу кого си тръгнал? С тебе ще се срещаме в съда. А човеко /Александър Палчев имаше предвид/ те чака да ти даде парите, иди да си ги вземеш”. Така раздава правосъдие в отдел “Икономически престъпления” Славчо Мутафчийски.

Сумата, която ми дължи по документи Палчев, не е голяма – 2000 лева, но от тях пари не можеш да вземеш, та ако ще да се утрепеш. Работех по 15 часа и никога не ми зачиташе извънреден труд. За безобразията на Александър Палчев срещу мен и други от фирмата му бяха съставени актове, плати си ги, него парите не го бъркат. Но дело срещу него до ден-днешен не е образувано и това е така, защото не само полицаите от Икономическа полиция в Дупница, но целият криминален отдел на ОДП – Кюстендил и РПУ – Дупница организират банкетите си точно в неговия ресторант, базиран до офиса му на “Астрой глобъл комерс”.

КРАСИМИР ЛЮБЕНОВ, Дупница

Още по темата четете тук: https://viaranews.com/2014/01/24/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%BE-%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0/

 

Вестник ВЯРА е готов да даде думата всеки от замесените лица!

Телефон за връзка- 0879 356  100