„Ураган” и „Калабак” завършиха 1:1 в Михнево

Мачът от 14-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на местния „Ураган” и „Калабак” (Самуилово) достави истинско удоволствие на присъстващите извън стадиона в село Михнево. Под отличното ръководство на Иван Георгиев и помощниците му Любо Танев – асистент във „В” група, и Аспарух Сяров футболистите на двата отбора изиграха един много добър мач. След равностойна игра през първите няколко минути постепенно отборът на гостите упражни натиск, което даде своя положителен за тях резултат. В 12-ата минута при недобре върната топка от последния защитник на домакините към вратаря нападателят на гостите Васил Василев се възползва от ситуацията и изпрати кълбото пред очите на стража Валентин Гоцев за 0:1. От този момент нататък футболистите на „Ураган”, водени от опитния и авторитетен Александър Тилев, тръгнаха да изравняват резултата, но все нещо не им достигаше да се случи това. В 16-ата минута Александър Тилев като по конец насочи топката към Димитър Масларов, който по диагонала насочи от движение кълбото и то премина встрани отдясно на стража на гостите. В 38-ата минута неуморният в този двубой Александър Тилев овладя топката, тръгна директно към противниковата врата и от 25 метра със страхотен шут в стил Роналдо я изпрати под напречната греда зад стража на гостите за 1:1.

След почивката домакините заиграха затворено и разчитаха напред на контраатаки, защото се виждаше, че футболистите на „Калабак” са по-дейни и играят по-бърз футбол. В 72-рата минута Димитър Тасев от фаул разтресе напречната греда зад стража на гостите. На четири пъти 17-годишният вратар Валентин Гоцев показа невероятен рефлекс и усет за пласиране и отне надеждите на нападателите на „Калабак” очи в очи срещу него да го преодолеят. Именно той бе в основата в този мач футболистите от „Ураган” да спечелят изключително ценна точка срещу един отбор, играещ много модерен футбол – този на „Калабак” (Самуилово).

„Спечелихме една много ценна точка срещу силен отбор. Гласувахме доверие на младия 17-годишен вратар Валентин Гоцев, защото титулярният Благой Стоянов е с контузия. Радвам се, че Валентин се справи отлично със задълженията си, внесе спокойствие сред колегите си с действията си и ако продължава така, има голямо бъдеще. В събота ще гостуваме на временния водач в групата „Огражден 1955” (с.Първомай)”, сподели Александър Тилев.

Ташко СУЛЬОТОВ