Успех! Миньор потегли с победа във Втора лига 

Миньор потегли с победа новата кампания във Втора лига. „Чуковете“ удариха с 3:1 втория отбор на Лудогорец и зарадваха около 1000 от най-верните си фенове.

Божидар Васев откри в 26-ата минута, а Велислав Минков успя да изравни за “орлите” преди края на първата част. През второто полувреме обаче Миньор взе своето след попадения на Методи Костов и Колоян Йосифов.

В 9-ата минута след корнер за Миньор вратарят на Лудогорец увисна, но ударът на Купенов мина над вратата. Като цяло домакините владееха повече топката през първите 20 минути, но не стигнаха до реална ситуация.

В 26-ата минута все пак успяха да отбележат гол. След хубав пробив отдясно на Андреас Васев бранител в “зелено” изби топката, но тя попадна в краката на Божидар Васев, който от 3-4 метра нямаше проблем и откри в близкия ъгъл за 1:0.

Малко по-късно съдията трябваше да успокоява Христо Янев, тъй като наставникът на “чуковете” имаше претенции за неотсъден фаул. От трибуните пък агитката на домакините започна да отправя обидни скандирания по адрес на рефера.

В 38-ата минута Седула получи жълт картон за игра с ръка в наказателното поле. Така Лудогорец получи правото да изпълни наказателен удар, а зад топката застана Борислав Минков. С много добро изпълнение стил паненка той успя да изравни за своя тим.

 

Второто полувреме отново започна без положения, като в 60-ата минута Миньор получи правото да изпълни дузпа. След пряк свободен удар вратарят на гостите изби, Веселин Васев овладя и бе изблъскан в гръб, за което реферът отсъди нарушение. Методи Костов се нагърби с изпълнението и успя да прати вратаря в обратния ъгъл – 2:1.

3 минути преди края Калоян Йосифов оформи крайния резултат. Съдията отсъди непряк свободен удар в наказателното поле и Йосифов с топовен изстрел прониза вратата на лудогорци за 3:1.

Снимка: Sportal