Учениците от 5 до 12 клас в област Благоевград ще учат от вкъщи

Спряха детските градини в община Разлог

 

От понеделник, 24 януари, на територията на област Благоевград влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки, въведени със заповед на заместник-директора на Регионалната здравна инспекция.
Сред въведените мерки е преустановяване на присъствения учебен процес за учениците от пети до дванадесети клас за период от една седмица, считано от 24 януари, е посочено в заповедта. От понеделник лицата под 18-годишна възраст няма да бъдат допускани до обществени места като молове, заведения за хранене и развлечения, развлекателни центрове и други, без придружител след 20 часа. Заповедта е в сила от 24 януари до 28 януари включително.

Същевременно, стана ясно, че спират детските градини в община Разлог със заповед на кмета. Те ще преустановят работа за срок от една седмица. Мярката се предприема във връзка с усложнената епидемиологична обстановка. Директорът на ОДЗ “Елиза Астинова” издаде заповед за преустановяване посещенията в детски ясли и градини, позовавайки се на заповедите на министъра на здравеопазването и кмета инж. Красимир Герчев.
До 28.01.21г. (петък) включително детските заведения в община Разлог преустановяват приема на деца.