Ученици гостуваха на пожарната в Самоков, признаха: Тук са най-смелите и бързи огнеборци

Ученици от Основно училище “Св. св. Кирил и Методий” в град Самоков гостуваха на местните пожарникари. Учениците от 2-ри „а” клас и техните учители Йорданка Младенова и Павлинка Христова останаха в захлас от видяното в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”. Посещението бе занятие по Проект “Подкрепа за успех” – занимания по интереси.

Пожарникарите демонстрираха специалното защитно облекло и оборудване на пожарната кола. Учениците се запознаха много подробно със специализираните автомобили, устройството и инструментите за гасене на пожари. Незабравим спомен за всички второкласници ще остане качването в пожарната кола. Децата разгледаха сградата, гаражите на пожарните коли. Убедиха се, че най-бързите и смели пожарникари са в град Самоков. Въодушевиха се от този ценен нагледен урок за пожарна безопасност и освен че получиха полезна информация, се забавляваха под усмихнатите погледи на огнеборците.

От училището благодариха на боеца пожарникар Георги Петров за обучението и всеотдайността. Учениците пожелаха на своите домакини да са здрави, смели и силни, защото пожарникарите ни пазят от огън и беди! Откриха нови приятели, някои от тях обещаха да бъдат и техни колеги.