Ученици от Езиковата гимназия в Кюстендил с призови места в турнир по дебати

Учениците от клуб "Дебати" към ЕГ "Д-р Петър Берон"

Първо място за Алекс Лазов и Джулия Захариева в категория Varsity Duo

 

Учениците от клуб “Дебати” към ЕГ “Д-р Петър Берон”, с ръководител старши учителят по английски език Гергана Иванова, която беше и жури на участниците в категория Varsity Poetry, и тази година завоюваха призови места от турнира по дебати Fall West Region Tournament 2020 — BEST Foundation. В условията на пандемията турнирът се проведе онлайн.

Учениците от групата за занимания по интереси „Подкрепа за успех“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) 2014-2020 г. се подготвяха неуморно и ежедневно от началото на учебната година, а до тях неотлъчно беше и техният ръководител Гергана Иванова.

Отборът с ученически лидери Джулия Захариева и Алекс Лазов от 11-и “а” клас представи училището си достойно в първия кръг от националния турнир и през тази учебна година. Двамата заеха първи места на Varsity Duo.

Второ място за Магдалина Димитрова от 9-и “а” клас и Даниел Йорданов от 9-и “б” клас на Novice Duo. Белослава Велинова 9-и “а” клас зае 4-то място Novice Prose.

До полуфинала достигнаха Лора Ангелова 9-и “б” клас и Даниел Йорданов в категория Novice Prose, както и Aлександра Петрова и Аделина Николова 9-и “а” в категория Novice Duo.

Всички ученици, заели призови места и достигнали полуфинали в различните категории, продължават участието си в националния кръг на турнира, който ще се проведе по-късно тази учебна година. Успех!

Предстоят още няколко състезания по чужди езици/ английски език, в които ученици от ЕГ “Д-р Петър Берон”-Кюстендил ще вземат участие онлайн

На 25 ноември ученици от 8-и до 12-и клас ще вземат участие в първи кръг на конкурс за творческо писане на есе или разказ на английски език към КОРПлюС. Ден по- късно ученици от 11-и клас ще вземат участие в Juvenes Translatores 2020 – онлайн конкурс по превод за средните училища в Европейския съюз.

На 29 ноември за ученици от 11-и и 12-и клас предстои национален средношколски конкурс по превод от и на български, английски, испански и немски език към Нов български университет, департамент „Чужди езици и култури“.