Ученици от НУ “Яне Сандански” в Разлог посветиха седмица на пролетта

С песни, танци, слънчеви лъчи и цветя Начално училище “Яне Сандански” – Разлог посрещна пролетта.

Под надслов “Седмица на Пролетта”, деца, родители и преподаватели се включиха в инициатива за създаване на уютен и красив училищен двор, пролетен концерт и конкурс на тема “Нарисувай Пролетта с думи и боя”.

Инициативата бе приветствана с освежаване на спортни съоръжения и пейки, в двора на учебното заведение.

През изминалите дни, малки и големи почистиха дворните и тревни пространства, и оформиха нови цветни кътове. С пролетно творческо вдъхновение стари гуми бяха превърнати в шарени саксии, в които деца и учители засадиха цветя и различни видове храсти.

Ученици от 1 до 4 клас се включиха и в училищното предизвикателството “Нарисувай пролетта с думи и боя”. Десетки деца писаха стихотворения, а други показаха своите умения с четка, като най- добрите от тях бяха отличени от директора на училището д-р Тренчев.

Валентин Барутчиев, София Андреева и Цветомира Коюнджиева се класираха на първите три места, в категория “рисунка”, а малките писатели КрисияМахлиева, Ренета Кулина, Дарин Василев заслужиха отличия за първо, втори и трето място, със своите пролетни стихове.

Специална награда получи третокласничката Дара Костова, а поощрителни награди – Гергана Будина, Виктория Мишева, Петър Калоянов и Емилия Бучкова.

Пременени като приказни феи и горски пазители, със своите танцови и музикални изпълнения учениците превърнаха последния ден от “Седмицата на Пролетта” в истински празник, а за спомен от добрите пролетни дела, не пропуснаха да направят и общи снимки, в оформените нови цветни кътчета в двора на училището.