Ученици от пет държави посрещна зам.-кметът на Банско

Участниците в проекта „Нека опознаем нашите култури“по Програма „Еразъм +“ бяха на посещение в Община Банско, където бяха посрещнати от зам.-кмет Сашка Въчкова и секретаря Иван Докторов.

Проектът, с продължителност 24 месеца, е на финала си.  Той е координиран от НУ„Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско и реализиран в партньорство с училищата ValmierasPargaujassakumskola – гр. Валмиера, Латвия, BoluOzelTurkuvazIlkokulu – гр. Болу, Турция, AgrupamentodeEscolasJoséEstevão – гр. Авейро, Португалия, и CarlosVsociedadcooperativadeenseñanza– гр. Агилас, Испания.

В проекта „Нека опознаем нашите култури“, деца от България, Латвия, Испания, Португалия и Турция се запознаха с културно наследство на страните и районите, където живеят, традициите, приликите и разликите между тях.

Сашка Въчкова приветства децата и техните ръководители и им пожела незабравими дни в Банско и Пирин, спомените от които да ги връщат отново тук. Тя изрази увереност, че общуването на участниците в проекта е било полезно за придобиване на нови знания, за създаване на полезни връзки и контакти и че в бъдеще тези отношения ще прераснат в приятелство.