Ученици от СУ „Братя Каназиреви“ разкриха талантите си в Разлог

Цяла празнична седмица, посветена на годишнината от освобождението на град Разлог, организира СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“. В поредицата от инициативи, в които се включиха всички класове, имаше песни, танци, уроци на открито и спортни мероприятия. Пред погледа на директора Росица Тумбева и на своите преподаватели младежите се надпреварваха и се забавляваха в името на свободата да бъдат себе си в собствената си родина, съобщиха от учебното заведение.


Общо 40 от учениците на СУ „Братя Каназиреви“ участваха в дейностите, посветени на годишнината, организирани от община Разлог и НЧ „15.09.1903 – 1909 г.“
Зрелостниците Георги Ганджов (12-и „а”), Ивайло Кондев (12-и „б”) и Атанас Манушкин (12-и „в”) бяха избрани да издигнат флаговете на Република България, на Европейския съюз и на община Разлог по време на официалната церемония на централния площад. Мариела Цветкова (12-и „в”), Величка Рашева (12-и „а”) и Мартин Бонков (12-и „б”) се включиха в поднасянето на венци и цветя в памет на загиналите за свободата пред паметника на Апостола Васил Левски.
Снимките, направени от Дара Цинзова (12-и „б”), Румен Пулин (10-и „а”), Мария Миткова (9-и „в”), Александър Шашиков (7-и „а”), Мария Манова (6-и „а”), Маринела Рачева (6-и „а”) и Симеон Дамянов (5-и „б”) красят централната алея като част от фотоизложбата под наслов: „109 години свободен Разлог“. Всички жители и гости на града могат да се убедят в техния талант да виждат и улавят красотата на света, който ги заобикаля.
Историята се помни и разказва. Това показа нагледно Велина Граматикова (7-и „а”), която подготви материали за миналото на Разлог.
Наследниците на най-старата гимназия в града доказаха и своето майсторство в областта на перото. Мария Спасова (9-и „в”) беше сред отличените автори на стихотворение, посветено на родния град. В същата категория се включи и Виктория Кутина (6-и „б”). Есетата на Ивана Мицина (7-и „б”) и Катерина Копанарова (9-и „а”) също впечатлиха журито и бяха прочетени на площада. Есе, свързано със свободата на Разлог, написа и Веселина Ангелинина (9-и „а”), както и най-смелата участничка Полина Бельова, която е едва в четвърти клас.


Най-малките възпитаници на училището също се включиха активно в празничния маратон. Те участваха в категорията „Рисунка на град Разлог“, специално отредена за ученици от 1-ви до 4-ти клас. Рисунките на първокласниците Александра Блажева, Валентин Найденов, Зара Захова, Иван Андреев, Илиана Кръстева, Костадин Йоров и Петър Андреев могат да бъдат видени в парка на град Разлог. Свои табла с рисунки направиха второкласниците Димитър Захов, Емилия Парева, Ива Влахова, Ивана Къщева и Борислава Юрукова, третокласниците Магдалена Райкова, Яница Котупанова, Виктор Янев, Кристиан Патоков, Георги Татарски, Калин Бонков, Дарин Бужов, Николай Полежанов, както и целият 4-ти „а” клас.