Ученици от Трето ОУ в Петрич тръгнаха по стъпките на Гришо

Първите си уроци по тенис на корт получиха учениците от първи и втори клас на Трето основно училище „Гоце Делчев“ в Петрич.

Професионалният треньор Ивайло Гущеров, който е бивш възпитаник на училището, заедно с преподавателите по физическо възпитание и спорт Николай Пиргов и Борислав Тренчев организираха занимания, по време на които децата за първи път докоснаха ракети и топки за тенис. Оказа се, че повечето от тях са фенове на българския тенисист Григор Димитров.

Освен това имаше състезания, които повишиха настроението на ученици и учители. Предстоят „тренировки“ и за учениците от петите класове.

„Тенисът е един от най-популярните спортове в света днес. Той е свързан с редица здравословни ползи както за тялото, така и за психиката. Някои от тях са краткосрочни, като например намаляване на стреса по време на тренировка. Други бележат целия път на развитие на детето – загуба на тегло, укрепване на организма, придобиване на качества, като упоритост, спортсменство, доверие и много други.

Най-важното предимство на тениса за децата е, че играта е забавна. Придобиването на тенис умения е трудно, но родителите не трябва да забравяме, че децата имат право да се забавляват. Тенисът наистина е спорт за цял живот!“, заявиха от учебното заведение.

 

Снимки: Трето ОУ