Учители и ученици създават „Зелено бъдеще“ в Костенец

Със засаждането на десетки цветя, дървета и храсти в двора на ОУ „Константин Костенечки“ в Костенец се реализира проект за повече зеленина в учебните заведения. Дейностите са насочени към освежаване и обогатяване на околната среда, възпитаване на инициативност и отговорност, създаване на условия за спортуване на открито и изнесени уроци, обясниха от школото.
Проектът „Зелено бъдеще“ стартира това лято, а промяната вече е налице.
Създадена е зимна градина с обособен кът за практически учебни занимания и натрупване на жив опит. С естествени материали е оформен алпинеум. Приветлив облик на дворното пространство придава наскоро поставената дървена пергола. Монтирани върху ударопоглъщаща настилка, спортните съоръжения приканват към физическа активност и грижа за здравето. И за да върви по вода – обновена е и действаща чешма, чрез която забравеното и занемарено старо се превърна в привлекателно и необходимо ново.
Децата участват с голямо желание в засаждането на различни растителни видове. А техни партньори са целият училищен персонал, както и родителите.
„Няма нищо по-увличащо от добрия пример и работата в екип. В единомислие и единодействие пътят към създаването на здравословна безопасна среда върви напред не заради пандемичната обстановка, а заради красивото, щастливо и спокойно утре“, категорични са от училището в Костенец.
Снимки: ОУ „К. Костенечки“