Учителката Вяра Боянска изнесе открит урок по български и литература в Симитли, Виктория Руменова – по биология

Учители от Симитли доказаха не само професионалните си качества, но и голямата си любов към учителската професия и към учениците.

Това се случи на открити уроци в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Симитли, където представиха добри педагогически практики в обучението пред педагогическата аудитория от областта и общината. На открит урок по български език и литература в 10-и клас, представен от старши учителя Вяра Боянска, специални гости бяха Ивайло Златанов – началник на РУО-Благоевград, Юлиана Христова – старши експерт по БЕЛ в РУО-Благоевград, ръководството на СУ-град Симитли, Ваня Узунова – специалист от отдел „Образование” в община Симитли, учители от областта и общината. Те определиха наблюдавания урок като пример за висок професионализъм в една позитивна и емоционална среда, в която учениците развиват потенциала и възможностите си.

Представената педагогическа практика със своята интеракция и активното и мотивирано участие на учениците предизвика голям интерес у гостуващите учители, които признаха, че са открили идеи, които ще приложат и в своята практика. Открит урок по биология и здравно образование в 9-и клас, представен от младия специалист Виктория Руменова, също се проведе в училището. Анета Стоянова – старши експерт по биология и здравно образование в РУО-Благоевград, оцени високо труда на учителката и знанията и уменията, демонстрирани от учениците. Всички гости споделиха мнението й, а ръководството на училището обобщи, че когато един учител работи с учениците по този начин, учебните часове се превръщат в запомнящо се преживяване.