Уютният комплекс Мальовица предпочитан от семейства, въпреки малкото сняг по склоновете на планината

Изцяло обновеният хотел Алпинист, по-познат като ЦПШ Мальовица, е  новият хит в началото на сезона, въпреки малкото сняг по склоновете на планината. Причината е дивната природа, реновираният музей и уелнес центърът в близкия хотел Мальовица. За децата освен зареждащите разходки сред природата, пързаляне с шейни и други зимни забавления е на разположение и детски център за игри.

„За коледните и новогодишни празници и двата хотела в комплекса се напълниха за 3 дни след като обявихме офертата. И този сезон се постарахме цените, на които посрещаме гостите си, да бъдат разумни и достъпни. Въпреки че снегът закъснява, имаме почти запълнени резервации за двете ваканции, защото това е едно много зареждащо място, лишено от комерсиалните търговски улици. Тук децата забравят за телефоните и се наслаждават на игрите от нашето детство сред природата. Най-високият планински музей също има какво да предложи за любознателните. Мисля, че това е едно страхотно място децата да се докоснат до историята на планината и великите имена, прославили България, чийто път е тръгнал именно от тук.“ казва управителят на комплекса Янко Аврамов.

Според него музеят на алпинизма е перлата в комплекса, защото модерният му дизайн привлича и малки, и големи.

Януари започва с повишен интерес, въпреки неубедителния сезон, защото по традиция снегът идва първо тук. При температури под -3 градуса от комплекса имат готовност да включат и снежните оръдия за първа година, за да подготвят пистите за нетърпеливите скиори. На Мальовица обаче и по – топлите дни са приказни и забавления не липсват.  На сайта https://malyovitsa.ski/ можете да се информирате за снежната покривка в реално време от разположените камери.