Фалстарт! Перничани разочаровани от „Да, България”: С локуми Христо Иванов няма да мине 4-процентовата бариера, не назова нито един корумпиран

Листовки за комунистическа брънка в биографията на лидера на новата партия заляха Перник

14-01-02
Христо Иванов ( пред микрофона)

Най-новата политически партия у нас „Да, България” разочарова перничани, които очакваха лидерът й Христо Иванов да назове конкректни имена на корумпирани и олигарси, вместо да им изнася клиширана реч. Оказа се, че официални последователи на Иванов в миньорския град няма. Около стотина човека се събраха на срещата. „Христов само размаха пръст, без да посочи кои са най-корумпираните личности, не извади и нито една кирлива риза”, коментираха чст от приссътващите.

14-01-02-704 14-01-02-75_n

Около 25 са учредителите на структурата на „Да, България” в Перник. Сред тях са ексдепутатът от ГЕРБ Петър Петров, Владимир Русев – експерт в читалищния център в Перник, кариерният консултант Илиян Кутев, Галя Гергинова, която оглавява сдружението „Съседите“, водещо борба срещу незаконния въгледобив в Перник, администраторът на фейсбук групата „Снимай Перник…“ Ивайло Велинов и др.

„Присъствха подбрани журналисти, водещият е журналист в радиото, непознатите лица бяха много – 90 процента от хората в залата бяха доведени от София. Сред тях имаше и изпаднали от големи партии. Съмняваме се, че имат и минимален шанс да минат 4-процентовата бариера за НС. Личи си, че хората са го изоставили. С празни приказки и локуми избори не се печелят”, са коментарите за новата формация в Перник.

14-01-02-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%b0

Засега местни структури с ръководства на „Да, България“ няма да се създават. Иванов обясни, че борбата с корупцията е сред основните фокуси на политическата сила, но оств разочаровни перниани като не кза нищо конкретно по темата. Иванов заяви, че в листите с кандидати за народни представители в следващия парламент на Движение „Да, България“ Радан Кънев няма да присъства. По думите на Иванов нагласите в партията били за самостоятелно участие във вота, а не в коалиция. На срещата в Перник бяха дошли юристът Любомир Авджийски, икономистът Кирил Петков и актьорът Ивайло Захариев.

Същевременно в Перник се разпространява листовка от вестник в която се твърди, че Христо Димитров е бил генерален секретр на ЦК на ДБ. С въпроса дали въпросната листовка е колаж и как ще коментира твърденията, се обърнахме към отговорника за местните срещи Иван Мирчев от екипа на Иванов, но той заяви, че е много ангажиран и няма време за коментар.

„Съпругът ми Любомир Иванов за разлика от мен вярваше в БКП. Бил е три-четири пъти председател на профкомитета, на партийната организация. Поради характера ми мен никога не са ме избирали на такива постове. Напротив – няколко пъти са ме викали в разни районни и градски комитети да ми обясняват колко не съм права”, твърди в свое интервю пред „Пик” майката на Христо Иванов – Мария Бойкикева. Прд 24 часа пък завява: „Сега в БСП сме останали над 100 000 души и още толкова, които не са в БСП, но й симпатизират. Ако ръководството не прави грешки, ще се закрепим”.

Подробности в печатното издание