Феновете на Пирин бесни след срамната загуба от Септември

Септември (София) победи Пирин с 4:1 като гост в среща от 15-ия кръг на efbet Лига. Феновете на тима от Благоевград очаквано бяха бесни след срамната загуба.
След двубоя на стадион „Христо Ботев“ малкото останали ултраси по трибуните привикаха футболистите и треньори, за да искат обяснение за представянето им. Играчите трябваше да дават обяснение за бездушната си игра срещу столичния тим, като най-активен беше капитанът Николай Бодуров, който трябваше да изтърпи критиките на привържениците на отбора.
В 19-та минута Мартин Петков успя да открие резултата след като пое топката извън наказателното на Пирин и отправи удар от дистанция. Янко Георгиев обаче сбърка комично и пусна топката в мрежата си за 0:1.
В последните секунди на първата част двама футболисти на „орлетата“ можеха да върнат равенството на таблото, но не успяха да организират добра атака.
В 48-та минута домакините загубиха топката и тя попадна в краката на Красиан Колев, който пък подаде към Мартин Петков, който прати топката във врата на Пирин за втори път.
В 50-та минута Станислав Костов падна в наказателното поле на Септември и въпреки че имаше претенции за дузпа, съдията беше категоричен, че такава няма да бъде отсъдена.
В 64-та минута Айкут Рамадан се озова на страхотна позиция и успя да преодолее Петър Занев, но вместо да стреля, той потърси пас, който не достигна съотборник. Минута по-късно Димитър Костадинов също опита късмета си с удар от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата. Последва центриране от пряк свободен удар, а в наказателното поле Атанас Кабов засече подаването с глава и покачи за 3:0.
Четвърт час преди края Атанас Кабов нахлу в наказателното поле и след неуспешен опит за пас топката се озова в Димитър Костадинов, който прати кълбото в опразнената врата – 4:0.
Голът за честта на Пирин вкара Иван Тасев в последната минута на редовното време. Той се добра пръв до топката след рикошет и нямаше трудности да я прати в опразнената врата.
Така Септември София вече има 13 точки на 11-то място в класирането, докато Пирин остава на предпоследна позиция с едва осем пункта.