Фестивал! Джаз и рок превземат крепостта „Хисарлъка” в събота, Евгени Серафимов реди изложба

24 юли ще се превърне в празник на интерактивни преживявания за Кюстендил. Мястото на среща ще бъде в местността Хисарлъка, където ще се съчетаят удоволствието от музика и изкуство.

По време на „Хисарлъка Experience” кадифеният глас на Белослава ще завладее античната крепост. Тя ще представи парчета от новия си албум. Публиката ще се потопи в музика, преливаща от джаз и фънки звучене. Абсолютните виртуози в рок музиката у нас, група JEREMY?, ще вземат участие в празника. През 2016 г. инди рок групата подгряват легендите QUEEN преди концерти, които са част от европейското им турне. През годините JEREMY? печелят ред престижни награди като признание за музиката, която правят.

Заедно с тях на сцената ще се качи и DJ Ilko, който ще води музикално през целия ден. За децата също ще има занимания, които ще ги направят преки участници и творци в събитието. Местността Хисарлъка ще се превърне във фестивален град, в който ще се леят коктейли, забъркани от музика и усмивки.

В зоната за отдих ще има коктейлен бар, Food truck-ове и кътчета за почивка в бохемски стил, а организирана изложба от местния художник Евгени Серафимов ще зарадва и почитателите на изкуството.

За любителите на вкусното хапване ще има гофрети, сладолед, палачинки, пица на пещ, тайландска храна и Food truck. За най-малките хлапета, любители на кулинарията, ще има кулинарна работилница, в която ще могат да развихрят своето въображение.

За привържениците на модата ще има Мини базар. Посетителите ще могат да печатат тениски, шапки и ръчно изработени изделия от кожа.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Кюстендил.

Домакин – Сдружение по туризъм – гр. Кюстендил