Физиотерапията в Самоков на европейско ниво! Нова техника и апарати от последно поколение влизат в отделението

Залите са основно ремонтирани от Общинското строително предприятие

Официално бе представено ремонтираното отделение по физикална и рехабилитационна медицина в „МБАЛ-Самоков“ ЕООД. Сред специалните гости бе кметът на общината Владимир Георгиев.

Ремонтът бе извършен от Общинското строително предприятие на трите зали на отделението. Обновени са подовете и стените. От бюджета на МБАЛ-Самоков са закупени нови и модерни уреди. Техниката е от последно поколение, допълва и подобрява възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с фрактури, с неврологични проблеми, с болки в костната и мускулната система с различен произход. Обновени са и кабините за рехабилитационни процедури.

Сред придобивките е апаратно-програмният комплекс „Интелект”. Това е робот, който комбинира 500 начина на физиотерапевтично и ултразвуково лечение, селективно подбрани от Американската асоциация на физиотерапевтите. Апаратът, след като се въведат данните на пациента и неговите оплаквания, сам избира каква програма за лечение да използва и определя план с каква интензивност и времетраене да е всяка една процедура. Това го прави универсално приложим при всякакви заболявания на опорно-двигателния апарат.

На разположение на пациентите са д-р Виолета Москова – началник-отделение с дългогодишна практика в областта на „Физиотерапия и рехабилитация“, и екип от професионално подготвени рехабилитатори.

Всеки може да се възползва от предлаганите услуги с направление от личния лекар, като ще заплаща за процедурите само потребителска такса. За хора с телково решение е безплатно.