Финансовият консултант Кристина Паунова се бори за място в ОбС-Дупница

Кристина Паунова
  • Майката на 3 деца: Ще се боря за по-добри условия за децата, мога да бъда полезна на града

 

Млада майка иска да стане общинска съветничка в Дупница, за да се бори за по-добри условия за най-малките в града. Кристина Паунова ще бъде включена в листата на СДС от гражданската квота. Казва, че се кандидатира, тъй като в града вижда много проблеми, за чието разрешаване има сили да помогне. Възнамерява да насочи усилията си главно към подобряване на условията за децата. Любопитна подробност е, че младата жена е сред малкото българи, върнали се в родината си от чужбина. „Майка съм на 3 деца – две момичета и едно момче. Най-малкото е на 2 г. и 5 месеца, средното – на 3 г. и 10 месеца и най-голямото на 6 г. и 8 месеца. Виждам обаче, че семейства като нашето са малко. Повечето имат само по едно дете. Затова главната ми цел в Общинския съвет ще бъде увеличаването на раждаемостта. Мисля, че общините могат да стимулират раждането на повече българчета, като отпускат повече средства. Искам най-доброто за децата. В Дупница може да се направи една солна стая за децата, която ще бъде много полезна. Такава стая има в детска градина „Калина”, но тя е недостатъчна. Моите деца са в детска градина „Зора” и не могат да я ползват. Още много може да се направи и в детските градини, и в училищата. Както и за пътната мрежа, за пешеходните пътеки около учебните заведения. Безопасността на децата е изключително важна, но не е на необходимото ниво. Моят съпруг е пътен полицай и у дома непрекъснато говорим на тази тема. Още много неща трябва да се направят и за здравеопазването. Официално ще започнем кампанията в края на септември, като в рамките й ще има и акция за кръводаряване. Кръводаряването не е достатъчно.

Ивайло и Кристина Паунови

Лично съм имала нужда от преливане на кръв и знам какво означава за един човек да се сблъска с проблема”, каза Кристина Паунова. Тя живее в Дупница от 2011 г. Родена е в Пловдив, но израснала в САЩ, където е живяла над 10 г. Заминава за Страната на неограничените възможности, когато е на 13 г. В щата Джорджия завършва икономика. В Дупница, откъдето е майка й, се връща преди 8 г. „Дойдох си, за да се омъжа за съпруга ми – пътния полицай Ивайло Паунов. Двамата, с помощта на неговите родители, които живеят в с. Слатино, отглеждаме трите ни деца. Знам колко трудности срещат родители като нас и мисля, че мога да бъда полезна за града”, отбеляза Паунова. 33-годишната дама работи като финансов консултант в Дупница. Тя допълни, че СДС ще има пълна листа с кандидати за общински съветници, но тя ще бъде обявена официално, когато започне кампанията.

Припомняме, че името на съпруга на Кристина Паунова -инспектор „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали” Ивайло Паунов, нашумя през 2017 г. Полицаят  спаси 6-годишно момиче от куче. Паунов се притече на помощ на детето на улицата, на която живее. Съседи забравили вратата отворена, животното излязло навън и нахапало минаващото дете. Паунов веднага се хвърлил да спасява детето, грабнал кучето и го отнесъл в двора на стопаните му. Служителят на МВР бе с нахапана ръка.