Фирмата на превозвача с катастрофиралия автобус с дублирано име в Кюстендил

Според собствениците на жилището в Кюстендил, където е регистрирана фирмата на превозвача с катастрофиралия автобус, става въпрос за дублиране в имената.
Седалището на фирма БЕСА ТРАНС ЕООД е в град Кюстендил, показва справка в търговския регистър. За офис на фирмата е посочен адрес на улица „Цар Освободител“ 51. Това обаче е жилище и на мястото никога не е имало фирма, разказаха съседи. На адреса живее възрастна жена, която заради присъствието на медиите беше получила здравословен проблем.
„Става въпрос вероятно за две фирми с едно и също име. Нашата фирма няма нищо с превоз на хора. Не се занимаваме с туристическа дейност. Фирмата, регистрирана на нашия адрес е съвсем различна и е регистрирана много преди 2011 година. Просто дублиране на името. Брат ми навремето работеше с различни фирми, но този албанец не го познаваме и нямаме нищо общо с фирмата, с която е станал инцидента“, разказа  Румен Георгиев, който дойде на адреса, за да се погрижи за майка си.
Според Румен Георгиев, въпреки, че масово фирми от Р. Северна Македония се регистрират в Кюстендил, за да избегнат по-скъпи такси, туристическа фирма не би могла да получи лиценз за превоз на пътници, ако е регистрирана в България.
Според търговския регистър на адреса има регистрирани още 23 фирми, пише БНР.