Фирмата с катастрофиралия в Крива паланка автобус – „Мега Транс” на Кирил Илков, пое линиите до Крайници, Дяково и Тополница

С 20 ст. падат цените на билетите до Яхиново, Червен брег

18-08-01-%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bb-%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2

Нова транспортна фирма обслужва три от направленията на територията на община Дупница, съобщиха от пресцентъра на кметството. От 20 януари автобусите на “Мегатранс 2009” ЕООД се движат по линиите Дупница-Крайници, Дупница-Дяково и Дупница-Тополница. До сключването на договора се стигна след последните решения на съда по конкурса за избор на превозвачи по различните транспортни пакети.
Освен фирмата са нови и цените, които са с по 20 стотинки по-ниски от досегашните. Билетчето до Яхиново вече е с цена 80 стотинки, до Червен брег – 1 лев, а до Крайници е 1,20 лева. Пътуващите до Пиперево ще плащат по 1 лев, до Блатино е 1,20, до Дяково е 1,40, а до Кременик е 1,70 лв., като по толкова се плаща и за пътуващите до и от Тополница.

Припомняме, че досега трите линии се обслужваха от „Христо Гущеров-Дани” ЕООД. Те оспорваха резултатите от конкурса, но ВАС отхвърли жалбата. Името на „Мегатранс“ нашумя през февруари миналата година, когато автобус на фирмата на Кирил Илков от дупнишкото село Червен брег катастрофира в Македония. Инцидентът на пътя Крива паланка – Ранковце бе възникнал, след като от „Мегатранс” се бяха притекли на помощ на друг български автобус, който се бе повредил, докато превозва учители от софийска гимназия, прибиращи се от семинар в Македония.