Фирми на италианеца Клаудио Алуни са новият спонсор на „Марек”: Избрахме Дупница пред Перник, защото тук се работи със сърце и не искаме да разрушаваме, а да помагаме

 

 

Заедно с Борис Паризов стартираме един проект от 3 години, заяви Алуни

26-15-01-novo_resize_on_the_fly

Италианска компания ще подпомага финансово отбора на ФК „Марек“ с акцент върху детско-юношеската школа на клуба. Във вторник официално беше представен Клаудио Алуни, представител на италианската компания. Той обясни, че преди да избере Дупница и ФК „Марек“, е провел разговори с “Миньор” (Перник), но се спрял на отбора от Дупница.

26-15-01-novo_640-420-marek

„Решихме да се заемем с това ново предизвикателство в България преди около 1 месец, тъй като имаме намерение да рекламираме нашите италиански стоки тук. Тогава решихме да потърсим футболен отбор в България, с който да реализираме намеренията си. Проведохме разговори с „Миньор” (Пк), но разбрахме, че няма как да си сътрудничим с тях. Така чрез бившия президент на „Марек” Васил Бурановски и дъщеря му Миглена Бурановска се запознахме с настоящия президент на клуба Борис Паризов. А след като не станаха нещата с „Миньор” (Пк), решихме да не оставаме в България. Но се срещнахме с Борис Паризов и това ни накара да работим заедно. Той ни прехвърли желанието да издигаме заедно един юношески отбор и разбахме, че Борис Паризов не е президент на клуба от финансови интереси, а го прави от сърце. Нашите идеи веднага паснаха с тези на Борис. И сме тук не за да разрушаваме, а да помагаме. Идваме от Италия – една държава, която е направила много, но е и разрушила много“.
„Ние сме тук, за да изградим заедно с Борис Паризов един проект от 3 години, поддържани от нашите спонсори и от футболните познанства, които имаме в Италия. За да може да направим така, че този отбор да върви напред – както юношеските формации, така и представителният тим. Сигурно е, че ще направим всичко възможно, за да имаме добро сътрудничество. След това фактите и времето ще покажат дали е станало или не“.
„Със сигурност скоро ще видите някои промени по стадиона – с надписи на нови спонсори. Маркетингът, който ще правим, е съвсем ново нещо за България. Що се отнася до подобряването на самия отбор – трябва ни време, не е редно да заличим всичко и да почнем отначало. Защото смятаме, че сегашният щаб върши много добре своята работа. Целта ни е отборът да израства“, каза новият спонсор на „Марек”.