ФК “Кюстендил” отново с класика над “Велбъжд”, вече е на точка от второто място

Стадион "Осогово", снимка архив

ФК “Кюстендил” постигна отново класическа победа над “Велбъжд”, както го направи и през есенния полусезон на Югозападна Трета лига. С успеха си, символичните гости запазиха живи шансовете си за класиране във Втора лига.

На стадион “Осогово” срещата от 29-ия кръг премина през превъзходството на играчите на Николай Николов- Чезето, като още в 6- та минута поведоха в резултата. След прецизен и точен удар от около 20- на метра от Виктор Анастасов направи 1:0, резултат който се запази до почивката.

След успеха си с 3:0 кюстендилци са четвърти в класирането с актив от 64 точки и са на 5 точки от първото място, което е заемано от Марек.

И през второто полувреме за ФК “Кюстендил” бяха с класа над съперника си, който така и не стигаше дори и до удар към вратата на ФК “Кюстендил”. В 51- та минута капитанът Боян Стойнев удвои резултата, след като засече центриране на Мартин Газиев от пряк свободен удар, а в 86- та минута Марио Евтимов фиксира крайното 3:0, след грешка в отбраната на “Велбъжд”

ФК “Кюстендил” продължава да е на 4- то място с 64т., но вече е само на точка от второто място, след като “Вихрен” загуби у дома с 0:2 от “Беласица”. “Велбъжд” още повече утежни положението си в групата, оставайки на последното място с едва с 16 т.

Следващият кръг е чак на 8 май, събота, когато ФК “Кюстендил” посреща тима от Кресна, а “Велбъжд” гостува в Панагюрище.

Краси Ценкова