ФК “Кюстендил” потегли с победа в пролетния дял, ФК “Велбъжд” падна лошо у дома

Играчите на Николай Николов-Чезето вече са втори във временното класиране

Двата футболни отбора на Кюстендил потеглиха по различен начин в пролетния дял на първенството в Югозападната трета лига. ФК “Кюстендил” спечели при гостуването си на “Гранит” (Владая) с 2:0 в оспорван и нервен мач и се изкачи до второто място в класирането. Срещата бе част от 18-ия кръг на първенството и се игра на неутралния стадион “Летище” в столицата заради наказания за лишаване от домакинство за отбора от Владая. Попаденията вкараха Андрей Йорданов в 35-ата минута и Евгени Гроздин в 76-ата.

Неприятна и тежка загуба инкасира отборът на ФК “Велбъжд” в първия пролетен кръг от Югозападната трета лига. На ст. “Осогово” кюстендилци, които са с дузина нови имена в състава, отстъпиха с 1:4 на “Балкан” (Ботевград).

Головата серия 0:1 за гостите започна още в 4-тата минута, когато грешка в отбраната на домакините позволи на Калоян Бонев да прати във вратата, пазена от Станислав Карадалиев. В средата на първото полувреме в рамките само на минута – 20-ата и 21-вата, резултатът вече бе 0:3. Точни бяха Петър Василев и Кристиян Ковачев. Десет минути преди почивката Калоян Бонев се разписа за втори път за 0:4 – резултат, при който двата отбора се оттеглиха на почивка.

През втората част кюстендилци заиграха доста по-активно, създадоха няколко опасни положения и логично стигнаха до попадение. След нарушение от страна на гостите на границата на наказателното поле главният рефер Ивайло Стоянов отсъди пряк свободен удар, който Асен Васев в 71-вата минута превърна в гол за крайното 1:4.

В събота, 27 февруари, “Велбъжд” гостува на “Вихрен” (Сандански), а ФК “Кюстендил” посреща от 14 часа на стадион “Осогово” тима на “Левски” (Чепинци).

Краси ЦЕНКОВА