ФК “Кюстендил” прегази “героите” като гост с 4:0, ФК “Велбъжд” с първа победа през пролетта

Отборът на ФК “Кюстендил” спечели важни 3 точки при гостуването си на “Сливнишки герой” Сливница в мач от 25- ия кръг на Югозападната Трета лига и продължава да мечтае за промоция във Втора лига. Играчите на Николай Николов- Чезето разгромиха с 4:0 “героите” и са 3-ти в класирането с 51 точки, на 7 т от лидера “Марек” Дупница и от втория “Вихрен” Сандански.

Резултатът откри капитанът Боян Стойнев, който с глава засече центриране от корнер на Мартин Газиев. Андрей Атанасов се разписа за 2:0 след асистенция на Виктор Анастасов, а Евгени Зюмбулев бе точен с глава за 3:0. Крайното 4:0 оформи Христо Кирев след хубав удар от 25 метра.

Другият кюстендилски тим ФК “Велбъжд” записа първа пролетна победа и общо 4- та в изиграните до момента 24 кръга. На стадион “Осогово” при хладно време и дъжд примесен със сняг, играчите на Радостин Джогански изиграха доста добър мач и заслужено спечелиха с 1:0 над гостите от “Пирин” Гоце Делчев. Единственото победно попадение вкара Георги Славков в 58- та минута.

Със спечелените ценни 3 точки тимът на “Велбъжд” продължава да е в зоната на изпадащите, но се отдели от последното място с една позиция и има 15 т.. Толкова има и последния “Банско”, който обаче е с мач по- малко. Двата тима се срещат в следващия кръг в събота, 10 април в дербито на опашкарите в Банско, а срещата е от 16 часа.

По същото време на ст. “Осогово”, ФК “Кюстендил” посреща “Балкан” Ботевград.

Краси Ценкова