ФК “Кюстендил“ се готви за “Гранит” след реми в последния си контролен мач

Последната си проверка от зимната подготовка за пролетния дял на Югозападната трета лига изиграха отборите на “Пирин” (Разлог) и ФК “Кюстендил”. Двата тима се изправиха един срещу друг, но не излъчиха победител, след като завършиха 2:2 на заснежения изкуствен терен в село Годлево.

Гостите от Кюстендил поведоха в резултата с 0:2 до 60-ата минута след попадения на Джейхан Зайденов от дузпа и един от новите играчи в тима – Андрей Йорданов. До края на проверката в игра за ФК “Кюстендил” се появиха всички футболисти.

Тимът на “Пирин” стигна до равенството след попадения на Николай Хаджиниколов и Борис Кондев. Въпреки студеното време и снеговалежа двата отбора изиграха много здрав мач с доста положения.

Кюстендилският тим, воден от Николай Николов-Чезето, през зимната подготовка изигра пет официални контроли и две учебни игри, записвайки 5 победи, едно равенство и едно поражение.

В петък в БФС кюстендилският наставник картотекира четиримата нови играчи в отбора, които ще го подсилят през пролетния дял. Това са Андрей Йорданов, Иван Иванов, Христо Кирев и Евгени Зюмбулев.

В първия кръг от пролетния дял ФК “Кюстендил” гостува на 20 февруари, събота, от 14 часа на “Гранит” (Владая), като срещата ще се играе на неутрален терен заради наказание с лишаване от домакинство на “Гранит”, но засега все още не се знае на кой стадион.

По същото време „Пирин“ (Рз) ще гостува на „Рилски спортист“ в Самоков.

Краси ЦЕНКОВА