ФК “Кюстендил” спря негативната си серия след класика у дома срещу “Пирин” Разлог

Андрей Йорданов изригна с 2 гола, един добави Боян Стойнев

След две поредни загуби и равенство, отборът на ФК “Кюстендил” успя да спре негативната си серия след победа у дома. В мач от 24- тия кръг на Югозападна Трета лига, играчите на Николай Николов- Чезето се наложиха с класическото 3:0 над “Пирин” Разлог. През целия двубой а стадион “Осогово” домакините доминираха на терена, като създадоха редица опасни положения пред вратата пазена от Иван Димитров.

Резултата в мача откри Андрей Йорданов в 22- та минута, след поредна кюстендилска атака и леко разбъркване, той бе най- съобразителен и прати топката във вратата на гостите за 1:0. Резултатът до почивката можеше да е по- изразителен за домакините, но играчите на ФК “Кюстендил” пропиляха няколко положения.

Минути след подновяването на играта домакините удвоиха резултата, след като капитана Боян Стойнев се възползва от грешка в отбраната на гостите и с удар по диагонала покачи за 2:0.

В самия край на мача домакините стигнаха до класическото 3:0, след като отново Андрей Йорданов с плонж засече с глава центриране от дясно. При този резултат дойде и последния съдийски сигнал на срещата, в която домакините заслужено спечелиха, а гостите от Разлог определено не показаха нищо запомнящо се в този мач.

На другия полюс бяха домакините, които през всичките 90 минути търсеха успеха, надигравайки своя съперник и очаквано стигнаха до победата.

Краси Ценкова