ФК “Кюстендил” с минимален успех срещу “Надежда” у дома, предстои им мач с “Велбъжд”

Голмайсторът на ФК “Кюстендил” Александър Александров- Аци донесе трите точки за своя тим в среща от 24- тия кръг на Югозападна Трета лига. На стадион “Осогово” четвъртите в класиране надиграха “Надежда” Доброславци, но двубоя завърши само 1:0 в полза на кюстендилци. Попадението падна в минута, когато домакините след дузина пропуски най- после успяха да превземат вратата на гостите.

Срещата, която се игра най- сетне и пред публика предложи много футбол, главно от страна на играчите на Николай Николов- Чезето. Кюстендилските футболисти бяха с класа над съперника през по- голямата част от двубоя, но отново в завършващата фаза на атаката показаха слабост и пропуските се редяха един след друг, особено през първото полувреме.

След гола на Александров, домакините намалиха темпото, въпреки че създадоха още няколко сериозни положения. В последните минути гостите се по събудиха и на свой ред погледнаха към кюстендилската врата, но до по- сериозно положение така и не се стигна, за да променят крайното 1:0.

След тази победа ФК “Кюстендил” продължава да е на 4- то място с актив от 61 точки, само вече на една от третия “Беласица”, който завърши у дома 3:3 срещу “Балкан” Ботевград.

В следващия кръг на 28 април, сряда ФК “Кюстендил” ще има за съперник другия тим от града под “Хисарлъка” – Велбъжд, който е последен в класирането. Срещата е от 16 часа на стадион “Осогово”.

Краси Ценкова