Фолкпевецът Борис Дали и семейството му строят пансион за възрастни хора в Бобов дол

Борис Дали

Известният фолкпевец Борис Дали (Борис Делибалтов) смята да изгради в Бобов дол пансион за възрастни хора. Идеята била на съпругата на певеца Лили. Реализира се и с помощта на баща му Орлин Делибалтов – музикант и председател на едно от читалищата в миньорския град.

Орлин Делибалтов

„Наистина искаме да изградим пансион, но най-добре Боби да ви каже подробностите. Аз му помагам”, каза Орлин Делибалтов. Борис Дали възнамерява да кандидатства за финансиране от еврофондовете, но семейството ще вложи и собствени средства. Първата стъпка към реализацията на проекта е направена – през пролетта певецът купил втория етаж от бившата общинска болница „Д-р Стоян Сантев” в Бобов дол, която фалира през 2012 г. и впоследствие неин собственик стана Христо Ковачки. За реконструкцията на помещенията били необходими 400 000 евро, 200 000 от които фамилията очаква да спечели с европроекта. Предвижда се пансионът да е с капацитет 40 места.

Орлин Делибалтов разказа, че в навечерието на Коледа и Нова година фолкпевецът е изключително ангажиран. Има участия в цяла България, не се спира. Една от последните му изяви беше в Силистра, коментира бащата на фолкпевеца.