Фотоизложба показа почетните граждани на Благоевград

Фотоизложба, посветена на почетните граждани, бе открита в Благоевград. Експозицията е подредена в Регионален исторически музей-Благоевград и може да бъде видяна до края на месец юли. Идеята се реализира от обществения посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, със съдействието на община Благоевград, Общинския съвет и Детския парламент.
Присъстващите бяха поздравени от заместник-кмета Христина Шопова. „Искам да благодаря на обществения посредник, че пое тази инициатива и осъществи съвместно с Детския парламент на Благоевград. Благодаря, едно огромно благодаря на всички почетни граждани! Благодаря за това, че сте градили този град, за това, че сте личности, от които се учим и нашите деца трябва да се учат“, каза Христина Шопова.

В знак на признателност за отличната съвместна работа доц. д-р Валентин Василев връчи почетен плакет на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Радослав Таскков, както и на Детския парламент. В експозицията са включени 39 фотокомпозиции. Чрез тях присъстващите могат да се запознаят с видните граждани, допринесли за развитието на Благоевград и утвърждаването му като културен и образователен център.