Фотофиниш лиши Веско Цинзов от място в топ 30 във Вал Мющайр, Швейцария

 

01-15-03-cinzov-izpusna-na-kosam

Самоковският ски бегач Веселин Цинзов остана на косъм от място в топ 30 в първия старт за новата 2017 година, след като зае 31-во място в масовия старт на 10 км класически стил във Вал Мющайр, Швейцария.

Цинзов преодоля дистанцията за 24,50 мин, като остана на 45,7 секунди зад победителя Сергей Устюгов от Русия. Нашето момче изпусна по куриозен начин възможността да подобри актива си от точки в генералното класиране, тъй като фотофиниш го раздели от 30-ата позиция, даваща един пункт.

Интересен факт съпътстваше състезанието в Централна Европа. Поради липсата на снежна покривка в района организаторите бяха доставили сняг от огромни халета, издигнати именно за подобни случаи като този.

Това бе второ поредно състезание от веригата “Тур дьо ски” за Световната купа. В предишната надпревара, отново в подножието на Швейцарските Алпи, 30-годишният българин пресече финалната линия с 58-и резултат.

В генералното подреждане на “Тур дьо ски” Веско е 35-и, с изоставане от 2:26,1 мин от фаворита към момента за победител в най-престижната проява в този спорт Устюгов. Във временното класиране за сезона пък синът на легендарния Божидар Цинзов-Генерала има 17 т., които му отреждат 77-о място.

 

На снимката: Цинзов изпусна на косъм да вземе нови точки за генералното класиране в “Тур дьо ски”.