Футболистите на „Градешница” победиха „Граничар” с 2:1

Отборите на „Граничар” (Логодаж) и „Градешница” от с. Долна Градешница сблъскаха сили в мач от втория кръг за първенството на областна група „Струма-1”. След няколкогодишно откъсване от футболната игра привържениците на „Граничар” подкрепяха мощно своите любимци срещу гостите от Долна Градешница. Гостите не се поддадоха на емоциите и в спокоен стил започнаха да изграждат атаки, със зрялост и тактически подход. В 22-рата минута Симеон Милчев при центриране с глава отляво прехвърли майсторски вратаря на домакините и резултатът бе открит за 0:1. В 34-тата минута отново Милчев бе изведен пред наказателното поле на домакините и успя да преодолее вратаря им за 0:2. Правеше впечатление, че през първата част на мача домакините не успяха да отправят нито един опасен удар отблизо, защото защитата на гостите, водена от емблематичния футболист в Югозапада Красимир Стоянов, който умело ръководеше колегите си отзад и често оставяше в засада нападателите на „Граничар”. След почивката футболистите на домакините тръгнаха напред и търсеха всякакъв начин да променят резултата на терена. Това успяха да направят едва в 86-ата минута, когато при поредна изсипана топка в наказателното поле на „Градешница” успяха да намалят на 1:2. Футболистите на гостуващия тим играеха с бързи контраатаки и на четири пъти се озоваха в близост до вратата на „Граничар”, но ударите на Ангел Динков и Венелин Малинов по два пъти не бяха точни.

Така при резултат 2:1 футболистите на „Градешница”, придружени от около 30 свои фенове, се радваха взаимно и имаше защо. Те постигнаха първата си победа от началото на първенството като гости.

„Домакините излязоха с големи амбиции и желание да ни победят, но това се очакваше и ние подходихме много внимателно. Победата ни е благодарение на умелата работа в защита на Красимир Стоянов и на останалите футболисти, които изпълниха тактическите указания. Съдийската тройка от Благоевград, начело с Марио Донев, не се поддаде на подвикванията на зрителите и отсъждаше на терена това, което се случваше. Следващият ни мач ще бъде в Долна Градешница срещу „Спартак” (Склаве)”, сподели президентът на гостуващия клуб Тодор Гюров.

Ташко СУЛЬОТОВ