Футболистите на „Марек“ изкачиха три пъти „Балкан“ в Ботевград

Двата отбора преди началото на мача

Цветан Видински: Домакините тръгнаха с победа в първенството като гост и очакваха нови три точки и срещу нас, но не успяха

 

На градския стадион в Ботевград се изигра мачът от  втория кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Балкан 1929“ и  „Марек 1915“. Гостите от Дупница успяха да спечелят трите точки, като победиха с резултат 3:1.

„Марек“ успя да поведе още в 8-ата  минута от мача с гол на Росен Йорданов след грешка в защитата на домакините. Футболистите на „Балкан“ успяха да се върнат в мача в средата на полувремето след гол на Божидар Божилов в 33-ата минута, когато с глава футболистът засече топката отдясно след центриране на Цветелин Цаковски. Полувремето завърши при равен резултат.

Втората част започна по-добре за „Балкан“ и те натиснаха своя противник. Страхотен удар в 47-ата минута на Здравко Атанасов мина на милиметри от страничния стълб. След първоначалния натиск в средата на полувремето темпото спадна, като футболистите на „Балкан“ имаха няколко шанса за гол. В 72-рата минута Ивайло Цветанов не успя от близо да огорчи вратаря на гостите. Възпитаниците на Цветан Видински упражниха след това натиск и той даде своя положителен резултат. В 74-ата минута Димитър Владимиров простреля вратаря на домакините за 1:2. В самия край на срещата влезлият в игра Робертино Атанасов направи резултата 1:3 и при това положение отне надеждите на домакините поне за частичен успех.

„Радвам се, че победихме отбор, който тръгна с победа в първенството като гост. Очакваше нови три точки и срещу нас като домакини, но не успяха. Открихме първи резултата в срещата, след това се стигна до изравняване. Второто полувреме започна с натиск за няколко минути от страна на домакините, но удържахме. С новите два гола на Димитър Владимиров и Робертино Атанасов предрешихме изхода на мача и спечелихме напълно заслужено. Следващият ни мач е в сряда, 22 август, на стадион „Бончук“ срещу отбора на „Рилски спортист“ (Самоков)”, сподели след мача наставникът на „Марек“ Цветан Видински.