Футболистите на „Марек” и „Рилецо” не успяха да си вкарат гол в Самоков

Дупничани спечелиха точка от тежкото си гостуване.

„Марек” и „Рилски спортист” завършиха при нулево равенство в регионалното дерби в 20-ия кръг на Югозападната трета лига. Двата тима не предложиха кой знае колко интересни моменти на публиката и не успяха да си отбележат гол на стадион „Искър” в Самоков.
През първата част двата тима се вкопчиха в битка предимно в средата на терена и положения пред двете врати липсваха.
След почивката домакините имаха добра ситуация за откриване на резултата, но ударът на Петков срещна страничната греда в 57-ата минута. Десетина минути след това дойде и най-доброто положение за гол за дупничани, което бе пропиляно от Димитър Владимиров. Крилото бе изпуснато от защитата на „скиорите”, но изпусна да реализира на два метра от противниковата врата.
14 минути преди последния съдийски сигнал Доминик Аврамов от „Рилецо” сложи топката на главата на съотборника си Георгиев, но изстрелът с глава на последния бе спасен с вещина от дупнишкия вратар Костадин Гоцев.
Със спечелената точка „Марек” събра актив от 24 и се намира на 11-о място в класирането, докато „Рилски спортист” е едно място по-напред и има един пункт повече (25).
В следващия кръг дупничани приемат силния отбор на „Пирин” (Разлог), който се намира на трето място. Срещата е насрочена за 16 март, събота, от 15 часа на стадион „Бончук”.