Футболистите на „Спартак” и „Изтребител” направиха 3:1 в Склаве

Отборът на „Спартак” (Склаве) взе победа с 3:1 над „Изтребител” (Ново Делчево) в мач от 15-ия кръг за първенството на областната група „Струма-1”. Мачът бе наблюдаван от около 400 зрители, като сред тях бе и кметът на Склаве Павел Пъхлев.
Футболистите на домакините излязоха с голямо желание за победа. В 17-ата минута Васил Феридаров от 15-ина метра със страхотен шут насочи топката директно в горния ляв ъгъл на стража на гостите за 1:0. В края на първата част на срещата капитанът на „Спартак” Илиян Сухарев изведе перфектно Васил Феридаров и той отблизо опъна мрежата зад стража на „Изтребител” за 2:0. През първото полувреме ще се запомнят и двата пропуска на Методи Григоров от домакините.
Втората част на дерби мача започна с натиск на футболистите от „Спартак”. В 49-ата минута Методи Григоров от 35 метра с топовен изстрел изненада вратаря на гостите и направи резултата класически за 3:0. Последва отпускане сред футболистите на домакините. На два пъти те пропуснаха отблизо да променят резултата, като заслугата за това е на вратаря на домакините Илиян Иванов. В 84-тата минута при пореден натиск на гостите от Ново Делчево Чакалов се възползва от груба грешка на защитата на домакините и от десетина метра простреля вратаря Илиян Иванов за 3:1.
„Вече сме трети след отборите от Рилци и Катунци. Надяваме се в оставащите срещи до края на първенството да продължим по правата нагоре и да подобрим класирането, защото мястото, което заемаме в момента, не отговаря на нашите възможности. Следващия кръг ще гостуваме на „Еделвайс-Цветанов” в Поленица”, сподели кметът на Склаве Павел Пъхлев, който е и треньор на отбора.