Футболист и група млади доброволци обновиха детска площадка в Симитли

Футболистът на „Септември” (Симитли) Здравко Карадачки и младежка бригада се включиха в инициатива за пример, като реновираха детска площадка и трафопост в Цветановска махала в Симитли.

Доброволно, за седмица време, завърналият се в родния тим от шотландския „Алоа Атлетик“ защитник и група младежи от махалата изчистиха градинката и боядисаха съоръженията.

Идеята на Здравко Карадачки споделиха Константина Литарова, Красимир Аврамов, Цветелина Карадакова, Йордан Балиов, Методи Драганчев, Величко Серафимов, Яница Запрянова и Ангел Георгиев.

„Първоначално опитах да боядисам трафопоста в бяло, защото беше изподраскан с грозни графити. Въпреки това драсканиците прозираха и ми дойде наум да ги покрия с цветна боя. Така вариантът с българското знаме изскочи спонтанно. Радвам се, че се получи добре. Не съм питал конкретно кое как да оцветявам. Кметът Апостол Апостолов отпусна голяма част от нещата, които ми бяха нужни. Младежите от квартала помогнаха много. Освежихме всичко, останаха само пейките, но и тях ще боядисаме, въпрос на време е“, коментира Карадачки.

„Дела трябват, а не думи!“, категорично казаха младежите след завършената работа.