Футболната звезда Андон Гущеров ще посети община Петрич

  • Голмайсторът на ЦСКА-1948 ще разговаря и ще раздава автографи на ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров” и село Кулата

 

Голмайсторът на ЦСКА-1948 Андон Гущеров ще бъде два дни в родния си град Петрич. Това съобщи инвент мениджърът на столичния клуб, известният футболен арбитър Таско Тасков. Той вече пристигна в Петрич и направи срещи с директора на ОУ „Н. Й. Вапцаров” Живко Тулевски, а след това и с кмета на село Кулата Димитър Дамянов.

„Идеята ми за посещението на двете места е да популяризираме нашия футболен клуб ЦСКА-1948. На 8 декември от 11 часа в училище „Н. Й. Вапцаров” Андон Гущеров ще разговаря с учениците и ще раздава автографи, тениски и тетрадки. На следващия ден, 9 декември, в село Кулата отново петричкият футболист ще стори същото на децата от там. Има вероятност Андон Гущеров да бъде придружаван от вратаря на ЦСКА-1948 Даниел Наумов, който е роден в град Гоце Делчев и е капитан на младежкия национален отбор. Андон Гущеров ще бъде в компания с маркетинг екипа на клуба си и треньорите от ДЮШ”, сподели Таско Тасков.
28-годишният Андон Гущеров е рожба на ДЮШ на „Беласица” (Петрич). В испанския „Атлетик” (Билбао) при треньора Микел в продължение на 4 години е централен нападател на юношеския състав. На 18-годишна възраст се завръща в „Беласица” (Петрич), тогава в „А” група, при наставника Наджи Шенсой. По-късно играе в отборите на „Славия”, „Вихрен” (Сандански), „Септември” (Симитли), „Монтана” – в първа лига, „Любимец” – също в първа лига, „Пирин” (Благоевград). В ЦСКА-1948 е постоянен титуляр вече три години. Чувства се отлично в този клуб и неговата цел е да направи всичко възможно отборът от следващото първенство да влезе в Ефбет лига.
В момента Гущеров води класацията на голмайсторите във втора лига с отбелязани 22 попадения в 15 мача.
С нетърпение футболната звезда очаква да се види с бивши съученици от училище „Н. Й. Вапцаров”, където негова първа учителка е Надка Захрева.