Футболна драма с дузпи лиши от заслужен финал младите таланти на “Кюстендил” в турнира Paradise cup 2021

Възпитаниците на Светли Горчев останаха 4-и, но спечелиха симпатиите на организаторите

Отлично представяне на футболния турнир Paradise cup 2021 в Кърджали сътвори детският тим на ФК “Кюстендил” – родени 2011 г. Въпреки че си тръгнаха без медали, младите таланти станаха всеобщи любимци по време на надпреварата. Малшансът лиши кюстендилския тим от заслужено участие на финала, след футболна драма с дузпи на полуфиналите.

Възпитаниците на треньора Светли Горчев се класираха на 4-о място, като спечелиха симпатиите на организаторите и направиха впечатление като най- дисциплиниран отбор.

ФК “Кюстендил” започна турнира с две поредни победи в груповата фаза. Кюстендилските надежди се наложиха последователно над домакините от ПФК “Арда 1924” с 6:1 и “София Спорт” с 2:1, но след това загубиха от бъдещия носител на трофея ФК “Шипка Старс” от Асеновград.

Изключително драматична се оказа полуфиналната среща с ПФК “Родопа” Смолян. След 0:1 и обръщане на резултата до 2:1, последва пряк свободен удар за съперника в последните минути от двубоя и гол за 2:2. При изпълнението на регламентираните три дузпи, резултатът отново остана равен, запази се такъв и след 4-те удара, но след точно изпълнена пета дузпа и пропуск на кюстендилци, в крайна сметка ликува отборът от Смолян. Със сълзи в очите, децата от Кюстендил понесоха загубата, но сякаш това ги прекърши и те загубиха и битката на 3-о място в турнира, отстъпвайки на ФК “Хасково 1957” с 1:3.

Даниел Малинов получи наградата за най-добър полузащитник.

„Изключително съм доволен от децата, които показаха израстване в развитието си. Проявиха характер и в две от срещите – със “София Спорт” и с “Родопа”, се връщаха в играта след пасив от 0:1. Благодаря им за това, че бяхме едно семейство, подкрепяхме се, и сега – гледаме напред и продължаваме да се трудим. За мен няма значение резултатът, а децата да се забавляват. Чака ни още много работа и подобряване на техническите компоненти!“, коментира треньорът Светли Горчев.

Наставникът и футболистите на ФК “Кюстендил”, родени 2011 г. посветиха първия си гол в турнира на своя контузен съотборник Йордан Владимиров, който счупи дясната си ръка, дни преди надпреварата, но бе в Кърджали, за да подкрепя съотборниците си. Горчев и децата трогнаха момчето и неговите родителите, като му подариха националното знаме с изписани върху него пожелания за бързо възстановяване и завръщане в отбора.

След единодушно решение, контузеният играч бе избран да вдигне първи купата за 4-ото място във футболната надпревара.

А извън турнира, децата си позволиха малка екскурзия до тайнствения свещен град Перперикон край Кърджали. Те с възхищение наблюдаваха и огромен скален масив в Източните Родопи на възраст 8000 г. и не пропуснаха да си направят снимки.

Краси Ценкова