Хванаха 23-годишен от Ихтиман да шофира след коктейл от наркотици

Солидно почерпени шофьори и един под въздействието на наркотици са задържани на територията на МВР – София-област.
Полицейски екип от Ихтиман към 1 часа тази нощ на ул. „Самуил“ спрял и проверил лек автомобил „Опел Астра“. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на канабис и амфетамин. 23-годишният нарушител от същия град е останал в полицейския арест за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.
На територията на РУ-Костинброд към 6,50 часа на ул. „Ломско шосе“ полицейски екип проверил лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от жител на града. 37-годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в издишания от него въздух уредът отчел 2.51 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.
Към 18,45 часа в Долна баня автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Нисан Примера“. 40-годишният водач от същия град бил изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 2,78 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу нето е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.
Към 22,15 часа в с. Габер полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Опел Комбо“. Когато униформените тествали водача с дрегер, в пробата на 46-годишния столичанин били отчетени 2,89 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.