Хепиенд! Откриха перничанина, изчезнал от Пирогов с деменция и ковид

Изчезналият перничанин Борян Тихов, който бе изписан от „Пирогов“ въпреки тежката комбинация от деменция и ковид-19, е открит. Това съобщи дъщеря му Теодора в профила си във Фейсбук.

Тя заяви, че до щастливата развръзка се е стигнало благодарение на десетките потребители в социалните мрежи, които са споделяли молбата й за издирване. 71-годишният мъж е намерен в района на столичен мол от жена, която го е разпознала от снимката.

Както “Вяра” писа, Борян е бил приет в „Пирогов” на 8 март с двустранна атипична пневмония вследствие на Ковид-19. На 10 март около 14,30 ч обаче е изписан без знанието на близките му. След това следите му се изгубили.

Притесненото семейство отправи апел към всеки, който знае нещо за него, да се обади в полицията. Сигнал за изчезването му бе подаден и в столичното 6-о РПУ.

В крайна сметка историята завърши с хепиенд. Оказало се, че 71-годишният Борян е прекарал две денонощия на студа, преди да бъде открит.

Ето какво пише Теодора: „Намерихме баща ми. Жив, оцелял две денонощия навън. Мили приятели, близки и далечни, познати и непознати, но всичките вие, с добри сърца, благодаря ви, намерихме го. Благодарение на вас, човечни хора, го намерихме. Благодаря на всички вас, мили хора, които помогнахте и се отзовахте мигновено, Господ здраве да ви дава!“